« Knjiga
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
BRAVO

Najprodavanije knjige 2022. godine

Knjige su, vjerovali ili ne, naše blago - kad se sjednete i čitate knjigu, uvijek ste dobre volje (dobro, osim ako ne morate štrebati za neki ispit)... pa da vidimo što se tražilo prošle godine

Što se najviše čita?
Što se najviše čita? (Arhiva)
Više o

knjige

,

Moderna vremena

,

najtraženije knjige

Moderna vremena su se pred nekog vremena poduhvatili velikog i korisnog zadatka - listu knjige koje se najviše kupuju u knjižarama.

Možemo mi sada ovdje plakati da se knjige ne čitaju, da se generalno ne čita dovoljno i sve o toj temi, no na kraju dana izgleda da Hrvati ipak nisu toliko loši i zapravo se poprilična količina knjiga svake godine pročita u našoj zemlji.

Jedan od načina je i top liste najtraženijih i najkupovanijih knjiga, pa evo što se čitalo prošle godine (naravno, ovo su samo knjižare, nadamo se uskoro i sve u HR), jer knjižnice vjerojatno nikada nisu bile zanimljivije - na žalost, cijene knijga su takve kakve jesu i ne mogu biti jeftinije, pa su većini ljudi dostupne jedino u knjižnicama.

Dakle, kad se radi o prevedenoj stranoj književnosti, koja je uvijek najviše tražena, na prvom je mjestu Dječak, krtica, lisica, konj autora Charliaja Mackesyja, nakon toga slijedi Svježa voda za cvijeće autorice Valérie Perrin, dok je na trećem mjestu Priča završava s nama autorice Colleen Hoover, trenutno najtraženije autorice u svijetu.

Što se tiče publicistike, tu je najtraženiji Matthew McConaughey i njegova knjiga Zelena svjetla koja je istovremeno najtraženija i u biografskim izdanjima. Slavni glumac je napravio odličan posao s ovom knjigom, da to tako najblaže kažemo.

Službena Harry Potter kuharica Joanne Farrow vodi među kuharicama, a sve ostale naslove koje volite možete pronaći na stranicama toplistaknjiga.hr.

Izaberite neku i za sebe!

28.02.2023. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh