« Život
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
COOL

Najpošteniji ljudi žive u Helsinkiju

Pokazalo se da je Helsinki najpošteniji grad u kojem je vraćeno jedanaest od dvanaest novčanika

U Helsinkiju slobodno možete izgubiti novčanik
U Helsinkiju slobodno možete izgubiti novčanik (Arhiva)
Više o

Helsinki

,

najpošteniji gradovi

,

vraćanje novčanika

Novinari su u 16 gradova, od Helsinkija i Moskve, preko Bombaja i Budimpešte do Lisabona i New Yorka 'izgubili' ukupno 192 novčanika. Na dvanaest su lokacija promatrali što će se dogoditi pošto su na javnome mjestu, uz trgovački centar, u parku ili na pločniku ostavili novčanik s pedesetak dolara i kreditnim karticama, fotografijama, te imenom i brojem telefona.

Pokazalo se da je Helsinki najpošteniji grad u kojem je vraćeno jedanaest od dvanaest novčanika. Slijedi Bombaj s devet vraćenih, a na trećem su mjestu Budimpešta i New York s osam vraćenih novčanika.

Slovenska prijestolnica Ljubljana na sredini je popisa, poslije Moskve, Amsterdama i Berlina, a za njom slijede London, Varšava, Bukurešt, Rio de Janeiro, Zuerich, Prag i Madrid. U Lisabonu je vraćen samo jedan novčanik, a i taj je vratio stariji par iz Nizozemske.

Novinari Readers' Digesta zaključuju kako ni dob ni spol ni imovinsko stanje ne mogu pomoći u predviđanju tko će biti pošten. Novčanike, a vraćeno ih je 47 posto, vraćali su i mladi i stari, muškarci i žene, imućni i siromašni.

26.09.2013. 09:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh