« Život
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
POGLED UNAPRIJED

Najperspektivnija radna mjesta u 2010.

Unatoč nestabilnoj ekonomskoj situaciji, neki poslovi će i dalje biti vrlo traženi te prije svega sigurni

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DeviantArt)
Više o

posao

,

zubar

,

marketing

,

dizajneri

,

perspektivna zanimanja

,

administrator

,

analitičar

,

računovodstvo

Želite promijeniti profesiju a ne znate u kojem smjeru krenuti? Bacite pogled na najsigurnija i najperspektivnija radna mjesta 2010. koja nude trajnu i vrlo visoku zaradu (prema izboru poznate novinarke Michelle Goodman).

Tehnolog za kardiovaskularne bolesti

Očekuje se da niti jedna recesija neće zaustaviti potražnju za osobama koje svojim znanjem i sposobnostima pomažu u dijagnostici kardiovaskularnih bolesti. Do 2018. godine trebao bi se broj radnih mjesta navedenih tehnologa u svijetu povećati za 24%, dok prosječna godišnja plaća već danas iznosi 60.400 dolara.

Administrator baza podataka

Svako poduzeće danas treba kvalitetnog administratora koji ima informatičke sposobnosti za upravljanje složenim sustavima podataka. Riječ je o sigurnom radnom mjestu do kojeg se može doći fakultetskom diplomom ili tečajevima, a prosječna godišnja plaća iznosi 72.600 dolara.

Analitičar za strateško planiranje u području električne energije i komunalija

Ljudi će uvijek imati potrebu grijati svoje kuće i stanove te će koristiti uređaje koji trebaju velike količine električne energije. Kvalitetnim planiranjem tokova energetskih sustava te unapređenjem postojećih može se na godinu zaraditi do 68.700 dolara.

Računovođa

Iako samo zanimanje zvuči pomalo dosadno, posla za računovođe uvijek će biti na pretek. U desetljeću pred nama porasti će potražnja za ovim zanimanjem za 22%, a najbolje će proći zaposleni u velikim i snažnim korporacijama koje će morati ispunjavati stroge financijske odredbe središnje banke (zarada do 47.000 dolara).

Marketing menadžer

Sa ili bez krize, poduzeća sve više shvaćaju da za dugoročan, održiv rast trebaju osobu koja razumije marketing te ga može implementirati i njime upravljati. Polako prolaze vremena kad su se marketingom mogli baviti svi, a on se uglavnom svodio na oglase i površne cjenovne/proizvodne taktike. Stručnjaci koji mogu analizirati rezultate istraživanja tržišta, kvalitetno pozicionirati proizvod, upravljati markom te objediniti nekoliko poslovnih procesa, mogu očekivati godišnju zaradu od 60.200 dolara.

Zubni tehničar

Zanimanje koje traži odgovarajuću četverogodišnju izobrazbu, doživjet će do 2018. porast potražnje za čak 36%. Naime, stomatolozi će sve više poslova prebacivati na tehničare kako bi pacijentima mogli pružati što bolji kontakt i uslugu, a zbog demografskih promjena te daljnjeg jačanja trenda lijepog i zdravog izgleda, pacijenti će tražiti sve više zubnih nadogradnji (zarada do 57.100 dolara)

28.12.2009. 18:26:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh