« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina
SAVJETI

Najmoćniji prirodni lijekovi koje trebate imati

Ormarić s lijekovima se trudimo održavati punim, no možda bi ipak bilo bolje kad biste se potrudili i nabavili prirodne lijekove koji će napraviti isti posao, ali na bolji način

Kapi sjemenki grejpa su genijalan prirodni antibiotik
Kapi sjemenki grejpa su genijalan prirodni antibiotik (Shutterstock)
Više o

lijekovi

,

češnjak

,

lavanda

,

đumbir

,

prirodni lijekovi

,

valerijan

,

ulje čajevca

,

propolis

,

uvin čaj

,

ehinacea

Prirodni lijekovi jednostavno se nabavljaju i trebaju vam uvijek biti pri ruci jer ćete uz njihovu pomoć rješavati zdravstvene probleme na način koji vašem tijelu neće donijeti nikakve štetne nuspojave.

Kapi od grejpa - radi se o ekstraktu sjemenki grejpa koji je prirodni antioksidans i antibiotik, a uništava velik broj bakterija i virusa na prirodan način, uz sjajan učinak na gljivice i razne parazite. Jednako su učinkovite kao i 30 tradicionalnih antibiotika, što su pokazala razna istraživanja.

>> Najbolji prirodni lijekovi na svijetu >>

Propolis - čudo prirode koji proizvode pčele, prirodni antioksidans, anestetik, antibiotik i antiseptik, podiže imunitet, liječi kašalj, a kao krema sjajno utječe na bakterijske i gljivične infekcije.

Uvin čaj - najmoćnije sredstvo protiv urinarnih infekcija, ublažava pečenje i bolne tegobe, sprječava širenje upala.

>> Prirodni lijekovi protiv alergija >>

Valerijan - umirujuće djelovanja valerijana poznato je još od 19. stoljeća i koristi se kao prirodni sedativ za liječenje nesanice i umirivanje napetosti, a pomaže i kod neredovitih menstruacija.

Češnjak - antioksidans koji ima snažna antibakterijska i antivirusna svojstva, liječi mnoge bolesti, bakterijske i virusne infekcije, prirodno snižava krvni tlak, loš kolesterol i regulira razinu šećera u krvi. 

>> Prirodni lijekovi protiv nervoze i stresa >>

Đumbir - začinska biljka tropskih krajeva je odličan lijek protiv mučnina i prehlade, smrruje kašalj i potiče rad krvotoka i srca. Treba pripaziti - osobe koje pate od čira i gastritisa ne bi ga trebale koristiti.

Ulje čajevca - sjajno se bori protiv gljivica svojim antiseptičkim i fungicidnim karakteristikama, naročito učinkovito protiv gljivica na noktima. Preporučuje se razrjeđivanje s nekim uljem poput suncokretovog ili maslinovog i stavljati u nekim malim dozama.

>> Prirodni lijekovi za brojne tegobe >>

Ehinacea - još su je Indijanci koristili za liječenje i prevenciju upala dišnih puteva, sjajno će skratiti trajanje gripe i prehlade.

Lavanda - jedna od najkorištenijih biljaka u kozmetičkoj industriji, najpoznatija po ljekovitim učincima smirivanja živčanog sustava, pomaže i kod upale mišića i glavobolja. 

01.06.2015. 13:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh