« Sport
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
samo 16 godina

Najmlađi pobjednik porijeklom Hrvat

Pobjeda s pozivnicom. - Na hrvatski način!

Fotografija vijesti
Više o

Australian Open

,

Bernard Tomić

,

najmlađi pobjednik

Najtalentiraniji australski tenisač Bernard Tomić (16), koji ima hrvatske korijene, postao je najmlađi igrač u povijesti koji je dobio meč na Australian Openu. Tomić je u 1. kolu pobijedio Talijana Potita Staracea 7-6 (5), 1-6, 7-6 (5), 7-6 (6).

Tomić ima 16 godina i 89 dana, te je 94 dana mlađi od dosadašnjeg rekordera Australca Todda Woodbridgea, koji je 1988. svladao Amerikanca Johna Lettsa.

Tomić je prošle godine osvojio juniorski Australian Open, te je bio u četvrtfinalu Roland Garrosa i polufinalu Wimbledona. U svibnju 2008. gostovao je u Hrvatskoj, gdje je nastupio na "challengeru" u Rijeci. Prvi nastup na ATP turniru imao je ovog mjeseca u svom Brisbaneu, gdje je u prvom kolu izgubio od Španjolca Fernanda Verdasca.

Tomić je trenutno 768. na ATP listi, a za nastup na Australian Openu dobio je pozivnicu. Australski mediji proglašavaju ga nasljednikom Lleytona Hewitta.

"Ovo je predivan osjećaj, kao u snu, dobiti prvi meč na grand slam debiju. Moram se zahvaliti odličnoj publici, bez čije potpore vjerojatno ne bih uspio izvući pobjedu. Sada sam u drugom kolu i svašta se može dogoditi, možda odem još jedan korak dalje", kazao je Tomić, koji u sljedećem krugu igra protiv Gillesa Mullera iz Luksemburga.  (hina/metro-portal)

19.01.2009. 13:51:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh