« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
NAJAVE

Najluđi St. Patrick's Day u Zagrebu - 17.3.2018. Vintage Industrial

Bilo da slaviš svaki vikend kao da je Sv. Patrik, ili samo želiš buđenje iz zimskog sna, ovo je događaj za tebe

Jolly Rogers i potoci piva
Jolly Rogers i potoci piva (Vintage Industrial)
Više o

st. patrick's day

,

Dan Svetog Patrika

,

Vintage Industrial Bar

Već tradicionalno, Jolly Rogers dovodi hordu zelenih leprikona s ćupovima zlata s kraja duge u subotu 17. ožujka na proslavu Dana Svetog Patrika u Vintage Industrialu.

Ovaj irski blagdan koji je postao svjetskim simbolom dobrog raspoloženja i zabave obilježit ćemo uz nastup uvijek veselih Jolly Rogersa, a nakon njih će selektorsku palicu preuzeti DJ Frajman i voziti vas do 5 ujutro.

Jolly Rogers - bas, gitara, bubanj, harmonika, mandolina, bendžo i frulica dio su instrumentarija koji će ovaj uvijek raspoloženi ansambl iskoristiti iodsvirati popularne tradicionalne obrade te vlastite stvari, kojih se mogu sjetiti.

Zagrebački bend veseljaka koji već niz godina kombinira geometrijske konstante i celtic punk s najplesnijim setom irskih i piratskih pjesama. Bilo da slaviš svaki vikend kao da je Sv. Patrik, ili samo želiš buđenje iz zimskog sna, ovo je događaj za tebe. Vidimo se!

POVIJESNI FAKTI

Dan svetog Patrika (irski. Lá Fhéile Pádraig) je svetkovina u čast sv. Patrika, stara više od tisuću godina. Slavi se 17. ožujka, najviše u Irskoj.

Na Dan sv. Patrika irske obitelji tradicionalno idu u crkvu ujutro i slave popodne. Korizmeni post se prekida na dan, i ljudi plešu, piju i jedu tradicionalna irska jela pripravljena od slanine i kupusa.

Tradicionalno su list djeteline i zelena boja simboli ovog dana. U modernoj Irskoj, Dan svetog Patrika se tradicionalno smatrao religioznom svetkovinom. Sve do 1970., irski zakoni su zabranjivali ugostiteljskim objektima, raditi na taj dan. Festival za Dan svetog Patrika u Dublinu posjeti preko milijun ljudi.

14.03.2018. 17:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh