« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
SAVJETI

Najjednostavniji recept za mršavljenje

Što se više krećete tijekom dana, iako je to možda samo ustajanje i sjedenje, bit će bolji rezultati

Dignite se svako malo...
Dignite se svako malo... (Shutterstock)
Više o

gubitak kilograma

,

sjedenje

Gubitak kilograma posljedica je dobre volje i želje, no jednako tako i prave strategije, tvrdi liječnik John Morton, stručnjak za mršavljenje i i kirurg na Sveučilišu Stanford koji je za  za Popsugar objasnio kako napraviti dobru strategiju za mršavljenje.

Njegovo rješenje je jednostavno, ali učinkovito: ustanite sa stolca najmanje 30 puta dnevno

Ovo je posebno dobro za ljude koji ne hodaju puno, rekao je dr. Morton. Vrlo je korisno, ali neće imati veliki učinak ako ste već fizički aktivni, ali ako vaše tijelo nije spremno za dodatnu aktivnost ovo je dobra polazišna točka. 

Podići se iz sjedeće pozicije je jednostavan pokret koji je dobar početak. Pokušajte to odmah učiniti i uvjerite se sami, pomaže vam da potrošite kalorije, ali i da izgradite mišiće nogu i trupa. Kada ustanete, stežete mišiće trbuha i stražnjice, slično kao kad radite čučnjeve.

Trideset puta dnevno može zvučati jako puno, ali možete namjestiti podsjetnik na telefonu ili računalu. Ako se ustanete i sjednete tri puta u satu, svakih 20 minuta tijekom radnog vremena, napravit ćete veliki dio posla (24 puta u osam sati).Vrlo jednostavno, ali učinkovito

"Ovo je izvrsno za početak fizičke aktivnosti", rekao je dr. Morton. Jednom kad ojačate mišiće, možete raditi i druge vrste tjelovježbe. Čak i ako već vježbate redovito, ustajanje barem jednom u sat vremena može aktivirati vaše mišiće, sagorjeti kalorije i pomoći vam da se opustite.

Dr. Morton potvrdio je ono što već svi znamo "sjedenje je novo pušenje", drugim riječima svakodnevno sjedenje može vam ugroziti zdravlje. Što se više krećete tijekom dana, iako je to možda samo ustajanje i sjedenje, bit će bolji rezultati.

26.02.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh