« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
EH, DA... :)

Najgori dan za započinjanje dijete je - utorak

Osobe koje kreću na dijetu početkom tjedna tj. ponedjeljkom su motiviranije za njen nastavak od pojedinaca koji se odlučuju za promjenu prehrambenih navika tijekom ostalih dana u tjednu

Bilo kada, samo ne danas! :)
Bilo kada, samo ne danas! :) (Arhiva)
Više o

dijeta

,

utorak

Dijeta je svima stalno na pameti... barem se nama tako čini. No, kada je najbolje započeti dijetu? Jedni će reći odmah, drugi da se prvo trebate pripremiti, a znanost tvrdi - bez obzira na sve, najgori dan je upravo utorak!

Do ovakvog zaključka došli su na temelju studije u kojoj je sudjelovalo dvije tisuće Britanki opsjednutih raznim dijetama.

Rezultati su nedvojbeno pokazali da osobe koje na dijetu kreću utorkom gube odlučnost već tijekom prvog tjedna te na kraju završavaju s više kilograma nego prije. S druge strane, osobe koje počinju s mršavljenjem tijekom nedjelje ili ponedjeljka su sklonije značajnijem gubitku težine.

"Psihološki gledano, osobe koje kreću na dijetu početkom tjedna tj. ponedjeljkom su motiviranije za njen nastavak od pojedinaca koji se odlučuju za promjenu prehrambenih navika tijekom ostalih dana u tjednu", pojašnjavaju stručnjaci.

Istraživanje je također pokazalo da od dijete najčešće odustajemo petkom, nakon što se poslije napornog i stresnog tjedna dočepamo frižidera.

Nije lako preko noći se odreći svoih prehrambenih navika i usvojiti nove, koje vrlo vjerojatno isključuju većinu namirnica koje svakodnevno unosite u organizam.

Stoga, razmislite malo...

10.09.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh