« Fun
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
NEVJEROJATNO!

Najdeblji muškarac na svijetu želi smršaviti

Kako smršaviti kada težite više od pola tone? Definitivno nije lako, no Juan Pedro Franco vjeruje da će uspjeti - za sada mu ide prilično dobro...

Juan Pedro Franco ne želi biti najdeblji
Juan Pedro Franco ne želi biti najdeblji (BBC)
Više o

Juan Pedro Franco

,

najdeblji čovjek na svijetu

Juan Pedro Franco ima 33 godine i donedavno je težio 595 kilograma. Ta nevjerojatna tjelesena težina omogućila mu je da uđe Guinnessovu knjigu rekorda kao najteža osoba u 2017.godini

No danas, nekoliko godina nakon što ga je nemogućnost kretanja osudila na konstantni boravak u zatvorenom, mladi je Meksikanac uz liječničku pomoć odlučio smršaviti.

O Juanu je snimljen i kratak film u kojem objašnjava okolnosti koje su ga dovele do nakupljanja kilograma. 

Sve je počelo nakon što je u 17.godini sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je polovica njegovog tijela ostala trajno ozlijeđena. No liječnici tu nesreću ne mogu povezati s količinom nakupljenih kilograma.

Otkad su se počeli pojavljivati problemi s prekomjernom težinom, Juan je obolio od dijabetesa, visokog krvnog tlaka i hipotireoze (bolesti štitnjače).

Tridestrogodišnjak tvrdi da je isprobao broje metode mršavljenja, no nakon godina truda bez ikakvih rezultata, odlučio se na liječničku pomoć.

Prije godinu dana preselio se kako bi bio bliže liječnicima, a odonda je pod njihovim budnim okom uspio izgubiti trećinu svoje kilaže. Tijekom godina, nekoliko ga je liječnika i odbilo, no sada ima tim od 30 njih koji mu svoje usluge pružaju besplatno.

Jedan od doktora koji ga liječe objasnio je zašto pacijenti poput Pedra bivaju odbijeni. Obično je razlog potrebna posebna oprema (kreveti, sale za operaciju) kojom mnoge ordinacije i bolnice nisu opremljene. 

Juan se dosad podvrgnuo operaciji koja je njegovo debelo crijevo podijelila na dva dijela, od kojih će jedan moći apsorbirati hranjive tvari, dok drugi neće. Zahvaljujući operaciji, njegovo će tijelo apsorbirati samo 40-50% kalorija koje unese u organizam.

S obzirom da se dobro oporavlja, liječnici vjeruju da će u narednih nekoliko mjeseci njegova kilaža pasti na 120 kilograma, a Juanova prva želja koju će si ostvariti nakon oporavka je nešto što godinama nije mogao: prošetati.

Piše: Andrea Holi
08.01.2018. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh