« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
COOL

Najčudniji covid koncert u Njemačkoj

Svi će sudionici prije subotnjeg koncerta organizatorima morati podastrijeti dokaz o negativnom rezultatu testiranja na koronavirus, a za vrijeme koncerta svi će nositi zaštitne maske FFP2

Nešto drugačiji koncert
Nešto drugačiji koncert (Arhiva)
Više o

koncerti

,

Covid-19

Njemački pop pjevač Tim Bendzko je udružio snage sa znanstvenicima Sveučilišne bolnice u Halleu kako bi se ustanovilo mogu li se okupljanja velikog broja ljudi u koncertnim dvoranama i na nogometnim stadionima nastaviti i tijekom pandemije. To će pokušati otkriti večerašnjim koncertom.

- Želimo ustanoviti koliki je broj međusobnih kontakata sudionika koncerta, što zapravo još uvijek nije jasno, rekao je voditelj studije, Stefan Moritz.

Publika na koncertu bit će opremljena uređajima koji će omogućiti praćenje kontakata, dok će senzori na stropu dvorane prikupljati i evidentirati podatke o njihovu kretanju. Svima će se podijeliti fluorescentno dezinfekcijsko sredstvo.

- Nakon koncerta ćemo, uz pomoć UV svjetiljki ustanoviti koje površine posebno jako svijetle, što znači da su ih posjetitelji vrlo često doticali, pojasnio je Moritz.

Za sudjelovanje u eksperimentu prijavilo se samo 2210 osoba, što je manje od očekivanih 4000 volontera. Organizatori pretpostavljaju da su takvoj brojci kumovale i neke zakašnjele online prijave.

Projekt, nazvan Restart-19 zajednički su organizirale istočne savezne njemačke države Saska i Saska-Anhalt. U objema je trenutačno dopuštena organizacija većih događaja s do 1000 sudionika, no pod precizno određenim uvjetima.

Rezultati studije očekuju se u listopadu.

Svi će sudionici prije subotnjeg koncerta organizatorima morati podastrijeti dokaz o negativnom rezultatu testiranja na koronavirus, a za vrijeme koncerta svi će nositi zaštitne maske FFP2.

23.08.2020. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh