« Život
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
PRIPAZITE

Najčešći razlozi svađa parova tijekom blagdana

Pokazalo se da parovi raspravljaju o svojim financijama otprilike tri puta mjesečno, dok je polovica ispitanika rekla da je glavni razlog svađa neočekivano trošenje novca

Tko je što potrošio bez razloga?
Tko je što potrošio bez razloga? (FreeDigitalPhotos)
Više o

razlozi

,

blagdani

,

svađe

Blagdani su zamišljeni kao idilično doba godine - peku se i jedu fini kolači, pakiraju i otvaraju pokloni, pjevaju pjesme i jede krasna hrana, no ipak nije baš sve tako - svađa ima kao u priči, a zadnje je istraživanje pokazalo da se čak 61 posto ljudi žali na loše odnose s partnerima.

Više od 35 posto ispitanika također je često bijesno i ljuto na sam Božić. Pitate se odakle dolaze ove negativne emocije u vrijeme kada bi sve trebalo biti obilježeno mirom i radošću? Još jedna studija, koju je proveo Harris Interactive AG, dala je odgovor na ovo pitanje.

Parovi se najčešće na Božić svađaju zbog novca 

Tijekom studije je ispitano čak tisuću osoba u vezi svađa. Pokazalo se da parovi raspravljaju o svojim financijama otprilike tri puta mjesečno, dok je polovica ispitanika rekla da je glavni razlog svađa neočekivano trošenje novca.

U blagdansko vrijeme uvijek se troši više, a samim tim broj svađa znatno raste. Budite smireni i imajte razumijevanja. Nemojte dozvoliti da upadnete u blagdansku zamku. Praznici su skupi, naročito u današnje vrijeme.

Ipak, treba izdvojiti za poklone, a sigurno želite i novu odjeću za doček. Malo pomalo i na kraju se ispostavi da blagdani predstavljaju pravi luksuz. Još ako imate djecu i veliku obitelj mogućnost je da ćete se suočiti i s financijskim stresom.

U takvoj situaciji ponekad je teško razmišljati racionalno, a to može izazvati sukob između parova. Ako vam nedostaje novca, nemojte biti rastrošni već skromni. Na kraju krajeva, smisao blagdana nisu pokloni i raskoš, već uživanje, mir i provođenje vremena s najmilijima

17.12.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh