« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
PRETRAŽIVANJE

Najčešće spominjani termini na Internetu u 2011.

Ime Stevea Jobsa, koji je u listopadu preminuo u 56. godini života nakon osmogodišnje bitke s karcinomom gušterače, preteklo je za 30 posto ime ubijenog Osame bin Ladena

Fotografija vijesti
Više o

Google

,

Steve Jobs

,

Osama bin Laden

,

Occupy Wall Street

Ime preminulog Stevea Jobsa najčešće je spominjano ove godine u medijima, dok su fraze „kraljevsko vjenčanje" te „arapsko proljeće" dva najćešće spominjana pojma u 2011., rezultat je istraživanja tvrtke iz Teksasa, javlja Hina.

"Zauzeti" (Occupy), bilo da se radi o Iraku ili Wall Streetu, te "deficit" su najviše korištene riječi godine, doznaje se iz istog izvora.

"Ovaj je izbor fraza, riječi i imena u velikoj mjeri odraz sadašnjeg stanja političke i gospodarske nesigurnosti koja, kako se čini, pogađa veći dio razvijenog svijeta, s izuzetkom britanskog kraljevskog vjenčanja i gospodarskog rasta Kine", kazao je JJ Payack, predsjednik GLM-a.

Ime Stevea Jobsa, koji je u listopadu preminuo u 56. godini života nakon osmogodišnje bitke s karcinomom gušterače, preteklo je za 30 posto ime ubijenog vođe Al Kaide Osame bin Ladena.

Riječi i fraze su prikupljene uporabom kompjutorskog algoritma za praćenje 75.000 tiskanih i elektroničkih medija diljem svijeta, kao i interneta i društvenih mreža.

09.11.2011. 20:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh