« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
PRAVI UZORI

Najbolji školarci dobili Oskare znanja

Ukupno 39 učenika osvojilo jedno od prva tri mjesta na međunaornim natjecanjima!

NSB
NSB (Wikipedia)
Više o

učenici

,

Ministarstvo znanosti

,

oskar znanja

Državni i međunarodni prvaci iz osnovnih i srednjih škola dobili su Oskare znanja. Smotru je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te strukovnim društvima i udrugama, prenosi Hina.

Na današnjoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu priznanja su uručena učenicima koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u 2010./ 2011. godini. Za predan i ustrajan rad s učenicima pohvaljeni su i njihovi učitelji i nastavnici mentori.

Priznanja su učenicima predali ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs i ravnatelj Agencija za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović.

Za učenike osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2010./2011. održana su 24 natjecanja iz jezično-umjetničkog, prirodoslovno-matematičkog, humanističkog, tehničkog, umjetničkog, zdravstvenog i ekološkog područja. U pojedinačnim natjecanjima, eksperimentalnim, samostalnim i istraživačkim radovima prvo mjesto osvojilo je 196 učenika, a pripremalo ih je i pratilo 158 mentora.

39 učenika osvojilo jedno od prva tri mjesta na međunaornim natjecanjima

Hrvatski su se učenici ove godine natjecali na 12 međunarodnih natjecanja i na njima je 39 učenika osvojilo jedno od prva tri mjesta, a pratilo ih je i pripremalo 24 mentora. Natjecali su se u znanju iz informatike, matematike, fizike, kemije, biologije, filozofije, geografije i u debati, priopćila je Agencija za odgoj i obrazovanje.

U školskoj godini 2010./2011. organizirano je i deset smotri, na kojima učenici pokazuju kreativnost, stvaralaštvo, poduzetnički duh i građanske vrednote.

U natjecanje i smotre uključeni su gotovo sve škole u Hrvatskoj. Naime, natjecanja i smotre održavaju se na tri razine, počinju sa školskim, zatim županijskim natjecanjima i smotrama, a učenici koji ostvare najbolje rezultate pozivaju se na državna natjecanja. U školskoj godini 2010./2011. na školskoj razini natjecalo se više od 150.000 učenika, na županijskim natjecanjima njih više od 40.000, a na državnoj razini više od 7.000 učenika.

Svrha natjecanja i smotri je predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina, sposobnosti i kompetencija učenika i njihovih mentora na određenom području.

11.06.2011. 20:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh