Najbolji recept za kuhano vino
Zima bez kuhanog vina je kao hrana bez soli, tako da vrijedi pročitati, zapamtiti i zabilježiti najbolji recept za kuhano vino
Recept za kuhano vino tražena je roba čim stegnu minusi, pa evo jednog malo kompliciranijeg, no nakon što probate ovo kuhano vino, sve drugo izgledat će vam kao blijeda kopija.
Sastojci:
1.5 l crnog vina, po mogućnosti bordeaux
3/4 l suhog bijelog vina
3/4 l rosea
300 g šećera
1 naranča ili limun
2 štapića cimeta
5 klinčića
prstohvat muškatnog oraščića
4 zrna crnog ili crvenog papra
2 zvijezdice anisa
Priprema:
Vino uspite u veliku posudu, dodajte šećer, naribanu koru limuna ili naranče, začine i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje sve dok se šećer ne rastopi. Kad je rastopljen, pojačajte vatru i kuhajte dok ne zavrije.
Skinite s vatre, poklopite lonac i pričekajte desetak minuta prije serviranja.
Ovo kuhano vino možete i ohladiti, presuti u boce i držati na hladnom do 4 tjedna, a prije konzumacije ga treba zagrijati u loncu.
Živjeli!
Novi komentar