« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
SJAJNO!

Najbolji prirodni lijekovi na svijetu

Priroda nas je opremila svime što nam treba za liječenje, a to što mi koristimo farmaceutske proizvode samo pokazuje koliko smo se odvojili od prirode

Korijen đumbira je ukusan i ljekovit
Korijen đumbira je ukusan i ljekovit (Arhiva)
Više o

lijekovi

,

đumbir

,

priroda

,

pepermint

,

vrba

,

prirodni lijekovi

Češnjak sadrži sastojak koji se zove alicin. Njegove antibakterijske kvalitete uspoređuju se sa slabijim oblikom penicilina. Između ostalog se koristi kao blagi lijek za atletsko stopalo (infekciju kože stopala između prstiju), čireve na ustima, rane, visok krvni tlak i slabokrvnost.

Čili papričice sadrže kapsaicin, sastojak koji olakšava bol uzrokovanu artritisom i osipom kože, i to kad se nanosi izvana. Iznutra pak kapsaicin aktivira otpuštanje endorfina čiji je učinak na bol iznimno blagotvoran. Čili papričice koriste se i kao tonik, ali i za olakšavanje probave

Lišće peperminta često se pije kao čaj i posebice se koristi za probleme s crijevima, uključujući probavu i sindrom nadraženog debelog crijeva. Također može pomoći u smanjenju žgaravice.

Kora drveta vrbe već se tisućama godina koristi za smanjenje visoke temperature i ublažavanje upala. Ljudima se savjetovalo da ju žvaču dok njezini učinci ne počnu djelovati. Kora vrbe sadrži salicin, kemikaliju sličnu aspirinu u smislu medicinskih mogućnosti. I danas se još uvijek koristi kao lijek za bol, glavobolje i upale kao što je tendonitis.

Korijenom đumbira liječilo se nadraženo grlo, artritis i visoka temperatura. Osim toga je učinkovit za liječenje povraćanja uzrokovanog morskom bolesti ili bolesti kretanja, kao i vrtoglavice i mučnine.

24.04.2015. 09:14:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh