« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
ČESTITAMO

Najbolji poslodavci u 2016.

Prema istraživanju portala MojPosao, koje je provedeno na više od 5.100 radnika i radnica, najbolji poslodavci su dm u kategoriji velikih tvrtki, Henkel u kategoriji srednjih tvrtki te Deegeetal u kategoriji malih tvrtki

Gdje je najbolje pronaći posao
Gdje je najbolje pronaći posao (Arhiva)
Više o

'Najbolji poslodavac

,

Deegeetal

,

dm Drogerie Markt

,

Henkel Croatia

Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika.

U ovogodišnjem istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovale su tvrtke iz svih grana gospodarstva u privatnom, stranom te domaćem vlasništvu, njih ukupno 45.

Svrha istraživanja je dubinska analiza cijelog niza faktora koji utječu na zadovoljstvo zaposlenika i stupanj njihove angažiranosti u pojedinoj kompaniji. Cilj istraživanja je saznanje u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj i to temeljem iskustava te percepcije samih zaposlenika.

U Istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovale su tvrtke koje su bile suglasne s provođenjem istraživanja među njihovim zaposlenicima, a samo istraživanje provedeno je putem upitnika koji se sastoji od 78 ključnih tvrdnji iz devet područja istraživanja:

1. Izazovnost radnih zadataka
2. Lojalnost zaposlenika
3. Organizacija rada
4. Radni uvjeti
5. Osobni rast i razvoj
6. Uključenost u donošenje odluka
7. Posvećenost poslu
8. Međuljudski odnosi
9. Komunikacija u tvrtki

Rezultati ostvareni unutar četiri kategorije (osobni rast i razvoj, uključenost u donošenje odluka, međuljudski odnosi te komunikacija u tvrtki) dodatno se analiziraju i vrednuju u okviru zasebne cjeline: ANGAŽIRANOST zaposlenika.

Zaposlenici su određivali stupanj slaganja sa svakom tvrdnjom ocjenama od 1 do 4. Tvrdnje su formulirane dvojako - kao pozitivne i negativne, kako bi se izbjegao automatizam u odgovaranju i efekti sugestibilnosti.

Usporedbom ocjena svih tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju dobiven je poredak najboljih poslodavaca u 2016. godini. 

Prema navedenim kriterijima, najbolji poslodavci u 2016. godini u kategoriji velikih tvrtki su:

1. dm-drogerie markt d.o.o.
2. Deichmann trgovina obućom d.o.o.
3. IKEA Hrvatska d.o.o.

Najboljim poslodavcima u kategoriji srednjih tvrtki proglašeni su:

1. Henkel Croatia d.o.o.
2. DHL International d.o.o.
3. Rimac Automobili d.o.o.

Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2016. godinu su:

1. Deegeetal 
2. Greyp Bikes d.o.o.
3. Integracija od-do d.o.o.

MojPosao već deset godina provodi istraživanje zadovoljstva zaposlenika, od čega devet godina dodjeljuje nagradu.

Većina tvrtki koje sudjeluju to čine svake godine te na taj način prate napredak u organizacijskoj klimi. Tvrtka dm - drogerie markt u istraživanju je svih deset godina i to u samom vrhu te je kroz godine, osim Najboljeg Poslodavca, postala i Poslodavac Prvog Izbora po mišljenju javnosti.

02.12.2016. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh