« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
WOW!

Najbolji igrači Fortnitea kreću u borbu za 30 milijuna dolara

Najveća zvijezda među njima, poznat kao "Ninja", koji ima 22 milijuna pretplatnika na YouTubeu, nije se kvalificirao za finale

Dijele se veliki novci
Dijele se veliki novci (Arhiva)
Više o

Fortnite

Dvjesto igrača borit će se ovaj vikend u New Yorku na prvoj završnici svjetskog prvenstva u Fortniteu, događaju koji će dodatno naglasiti fenomen te globalno popularne video igre. Nagradni fond je 30 milijuna dolara. 

Svi igrači su mladi ili vrlo mladi, mnogi od njih maloljetni. Završnica će se igrati na stadionu Arthura Ashea, gdje se inače održava teniski Grand Slam US Open. 

Čak i prije početka finalnog turnira, svakome igraču zajamčeno je 50.000 dolara nagrade. Pobjednik će biti bogatiji za tri milijuna dolara, gotovo kao i osvajač US Opena (3,8 milijuna dolara). 

Finalu je prethodilo deset tjedana kvalifikacija pa je izdavač Fortnitea, Epic Games, ukupno potrošio 100 milijuna dolara u nagradama i organizaciji.  

Igra je objavljena u srpnju 2017. i iako je u padu nakon rekordne 2018., Epic Games na njoj i dalje zarađuje 200 milijuna dolara mjesečno. 

U svijetu je trenutno igra 250 milijuna igrača. Najveća zvijezda među njima, poznat kao "Ninja", koji ima 22 milijuna pretplatnika na YouTubeu, nije se kvalificirao za finale. 

Ali ostali favoriti jesu. Agencija AFP izdvaja Austrijance Klausa Konstanzera poznatog kao "Stompy" i Thomas Höraka "Tschinkena", partnera u momčadskom natjecanju u subotu i Amerikanca Turnera Tenneyja "Tfuea", favorita za pojedinačno natjecanje u nedjelju. 

27.07.2019. 09:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh