« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
SNOWBOARDING

Najbolji Halfpipe rezultati u snowboardu za Hrvatsku ikada

Hrvatska snowboard reprezentacija je u španjolskoj La Molini ostvarila povijesne rezultate u disciplini halfpipe

Hrvatska snowboard reprezentacija
Hrvatska snowboard reprezentacija (Pavel Pisarović)
Više o

snowboarding

,

halfpipe

,

David Sutlović

,

Luka Ivica

,

Paulina Berislavić

,

Tiziana Kovač

,

Uma Pisarović

,

Paula Blašković

Vrijeme kao iz snova dočekalo je hrvatsku snowboard reprezentaciju u Španjolskoj, La Molina. Predivnu sliku sa razglednice nadopunili su najbolji hrvatski rezultati ikada u halfpipe disciplini. To je za sada jedina snowboard disciplina koja je uključena u Olimpijske igre.

La Molina je ugostila FIS prvenstvo Španjolske. Hrvatska je poslala nekoliko natjecatelja.

David Sutlović je ostvario izvrstan rezultat, 9 mjesto u Halfpipe-u, u konkurenciji od 48 natjecatelja. S obzorom da su  na natjecanju nastupali i natjecatelji koji inače voze svjetski kup, taj rezultat je stvarno bio iznad svakog očekivanja.

Luka Ivica je prošao u polufinale, no nekoliko boljih vozača ga je prestiglo tako da je ostvario rezultat između 18. i 24. mjesta.

Od cura je danas bila najbolja Paulina Berislavić, koja je osvojila 6. mjesto. Tim se priključio i prvenstvu Katalonije na kojem smo ostvarili dosta dobre rezultate:

Tiziana Kovač 1. mjesto seniorke, Uma Pisarović, 2. mjesto u konkurenciji djevojčica do 11 godina (ona ima 7). Paula Blašković, 3. mjesto u Juniorskoj konkurenciji i David Sutlović, 4. mjesto u Juniorskoj konkurenciji.

Paulina: „Bilo je dobro natjecanje, moje prvo u pajpu, tako da za sada nemam sa čime usporediti. Sretna sam što sam napravila najbolji rezultat od naših cura. Definitivno mi se svidio pipe i željela bih nastaviti trenirati, te se nadam još boljim rezultatima sljedeće godine.

David:  Bilo ja zabavno, pipe je bio malo mekan, ali bio je užitak voziti.Jako sam zadovoljan, s obzoirom da je ovo moje prvo HP natjecanje u FIS-u. Ovaj rezutlat posvećujem Tribe Films ekipi, poznatoj po rezultatima u pipe-u...

Uma: Bilo je super. Kad je sljedece natjecanje?

Pavel Pisarović - direktor snowboard saveza: Ja sam izrazito zadovoljan, vidljivo je da dolazi do smjene generacija u reprezentaciji i da imamo nove mlade koji će voziti sve discipline i ostvariti napokon neke suvisle rezultate u svijetu (a ne samo po Balkanu :)). Rezultati u Pipeu su definitivno iznad svakih ocekivanja, jer konkurencija je bila dosta jaka, i ipak smo ostvarili jedne od boljih rezultata juniora na ovakvom rangu natjecanja. O kolicini treninga u pajpu da ne govorimo...

Hvala Ri-Fun (Ride) i Hrvatskom snowboard savezu na pomoći!

Piše: Nelly Mance
07.03.2011. 23:15:22
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ahahaha
    14.02.2012. 13:41
    ahahaha najbolji ikada, tko to piše... informiraj se malo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh