Najbolji doručak za uspješan dan
Doručak treba odabrati prilično pažljivo kako bismo pojeli ono što će donijeti najviše koristi našem tijelu i uvesti nas u dan
Doručak nije ono što prvo zgrabite ujutro i ubacite u sebe samo kako bi zadovoljili prvu glad, već treba biti pomno isplaniran obrok koji će vam dati dovoljno energije da se pokrenete, a ujedno vas održati sitima dovoljno dugo.
Stoga, evo pet namirnica idealnih za doručak:
Heljda - nježno stimulira probavni sustav te je odličan izvor bjelančevina, željeza i vitamina.
Jaja - jaja za doručak mogu značajno smanjiti ukupan dnevni unos kalorija, kažu znanstvenici.
Palenta - poznata i kao žganci ili pura pomaže u uklanjanju toksina i teških metala iz organizma, normalizaciji crijevne mikroflore te nas dugo drži sitima.
Pšenične klice - dvije žlice pšeničnih klica sadrže oko 15 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina E te 10 posto preporučenog unosa folne kiseline. Također pomažu u pravilnom radu probavnog sustava.
Zobena kaša - ona stvara zaštitni omotač oko ovojnice želuca što sprečava da klorovodična kiselina našteti zidovima želuca. Također sadrži topljiva vlakna koja snižavaju kolesterol.
E, pa dobar tek!
Novi komentar