Najbolje ulje za kuhanje
kod ovog ulja se počinje stvarati dim tek na temperaturi od 270°C pa je odlično za pripremu jela na visokim temperaturama
Kao što dobro znamo, nisu sva ulja ista niti su sva jednako zdrava. Osim toga, neke vrsta ulja mogu učiniti više štete nego koristi za obrok.
No,čini se da je najukusnije i najzdravije ulje od avokada.
Naime, ovo ulje ima višestruke prednosti blagog okusa. Zbog blagog okusa možete ga koristiti umjesto ulja repice u pečenju, kao podlogu za domaći preljev ili tijekom prženja neke grane.
Osim toga, kod ovog ulja se počinje stvarati dim tek na temperaturi od 270°C pa je odlično za pripremu jela na visokim temperaturama.
Nadalje, ulje avokada ima i niz zdravstvenih blagodati. Primjerice, ono podržava vaše kardiovaskularno zdravlje.
>> Najzdravija ulja za vašu kuhinju >>
"Ulje avokada je dobro koristiti jer sadrži i zdrave oblike nezasićenih masti: mononezasićene masti, koje su dobre za srce, i polinezasićene masti, koje su ključne za prehranu, jer su potrebne za različite funkcije u našem tijelu , ali ne možemo ih sami proizvesti ", kaže Trisko.
Prema metaanalizi iz 2018. godine koja je objavljena u časopisu The FASEB Journal, konzumacija cijelog avokada i ulja od avokada povezana je s pojačanom apsorpcijom karotenoida, prenosi Eat this.
>> Ulje avokada za zdravu i lijepu kosu >>
Karotenoidi su vrsta prirodnog pigmenta koji se obično nalazi u žutom, narančastom i crvenom voću i povrću. Studije su povezale konzumaciju karotenoida s poboljšanjem vida i smanjenim rizikom od raka dojke i prostate.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar