« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
SAVJETI

Najbolje sobne biljke

Oživjet će prostor, uljepšati ga i pročistiti zrak, tako da možete stvarno uživati u njima

Kakvo bilje treba imati u stanu
Kakvo bilje treba imati u stanu (Arhiva)
Više o

sobne biljke

,

dracena

,

fikus

,

filodendron

,

juka

,

zamija

Sobne biljke imaju višestruku korist - oživjet će prostor, uljepšati ga i pročistiti zrak, tako da možete stvarno uživati u njima.

Ako ne spadate u ekipu koja ima biljke u malom prstu, evo par dobrih prijedloga:

Dracena je osim svog vrlo atraktivnog i elegantnog izgleda vrlo dobar pročišćivač zraka te uspješno uklanja većinu zagađivača iz zraka. Ovisno o vrsti naraste visine od jednog pa sve do tri metra, ali raste vrlo sporo te je jako dugovječna. 

Fikus je prepoznatljiv po svojim velikim zelenim listovima, najpoznatiji je to primjer za zeleno sobno bilje čija boja ovisi o vrsti fikusa. Odličan je pročišćivač zraka, uklanja većinu zagađivača u zraku, posebice formaldehida.

Filodendron ili velika monstera - najviše uzgajana dekorativna sobna biljka. To zeleno sobno bilje, velikih urezanih kožnatih listova, koje u džunglama Srednje i Južne Amerike naraste i do deset metara u visinu, jedna je od najomiljenijih kućnih biljaka. 

Juka - zanimljiva i dekorativna zelena sobna biljka. Traži jako malo njege i brige, a postoji čak više od 60 vrsta. Juka voli vrlo svijetla mjesta i biti izložena suncu, podnosi suhi zrak i iznimno topla kao i prohladna mjesta. 

Zamija - spada u zeleno sobno bilje koje mnogi smatraju za 'kućnu biljku budućnosti', jer se zalijeva tek otprilike tri puta mjesečno, što je čini genijalnim izborom za one koji nemaju "zelene prste".

10.11.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh