« Život
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
NIJE PROMO :)

Najbolje se opuštamo uz reprize na TV

Tko drugi nego Amerikanci odlučili su istražiti utjecaj repriza na mozak, i rezultat je prilično pohvalan

Par epizoda Housea i na večeru! :)
Par epizoda Housea i na večeru! :) (Arhiva)
Više o

serije

,

reprize

,

mentalna energija

,

odmor za mozak

Reprize su dobre za mozak jer mu daju mogućnost da se, gledajući poznati sadržaj, napuni energijom jer ne mora trošiti niti malo energije na razmišljanje. 

Kako god ovo zvučalo kao promo za program naših nacionalnih televizija koje nas bombardiraju reprizama serija, zapravo se radi o istraživanju Sveučilišta Buffalo. Tko drugi nego Amerikanci odlučili su istražiti utjecaj repriza na mozak, i rezultat je prilično pohvalan.

Gledanje repriza pomaže pri, recimo, rješavanju zadataka poput križaljki, daje nam bolju samokontrolu i nakon što smo odgledali pokoju epizodu omiljene serije koju već znamo napamet, imamo više energije.

Voditeljica studije Jaye Derrick tvrdi da ljudi imaju ograničenu količinu mentalnih sposobnosti dnevno, i lako ih je potrošiti tijekom dana na poslu, tako da je gledanje repriza idealan način za čuvanje energije.

Naravno, gledanje novih epizoda donijet će i potrošnju više energije na razmišljanje i veće naprezanje mozga.

Što je najbolje, nakon par dobrih repriza ste zapravo raspoloženi za opraštanje, dobivate veću želju za druženjem i romantičnim gestama, tako da je pravi recept za stvarno romantičnu večeru - par epizoda omiljene serije uz spremanje za izlazak.

10.09.2012. 15:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh