« Film
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Nagrada "Bunarmanu"

Hrvatski dokumentarni film nagrađen u Italiji

(Corbis)
Više o

Branko Ištvančić

,

Bunarman

Dokumentarnom filmu "Bunarman" redatelja Branka Ištvančića i scenarista Davora Šišmanovića dodijeljena je specijalna nagrada ocjenjivačkog suda na prvome Delta Film Festivalu 2009. u Italiji, izvijestio je danas redatelj filma.

Kako je priopćila Uprava tog festivala, ocjenjivački sud dodijelio je prvu i drugu nagradu od 13 odabranih radova koji su sudjelovali u natjecanju te specijalnu nagradu. Svečana dodjela nagrada bit će 23. svibnja u dvorani "Teatro di Adria Ferrini" u Bologni.

Prva nagrada dodijeljena je filmu "Na rijeci" redateljice Rosselle Schillaci, a druga nagrada filmu "Jedan metar ispod ribe", redatelja Michela Mellara i Alessandra Rossija. Specijalnom nagradom ocjenjivački sud nagradio je hrvatski dokumentarni film "Bunarman" redatelja Branka Ištvančića.

Festival želi potaknuti mlađe naraštaje na proizvodnju audiovizualnih djela te dokumentarnih i igranih filmova u delti Poa i općenito na sjevernom Jadranu.

Film "Bunarman" iz produkcije Dokumentarnog programa HRT-a sudjelovao je na više od 30 međunarodnih festivala. Dobio je nagradu "Oktavijan" za najbolji dokumentarni film, nagradu za najbolju režiju na Danima hrvatskog filma 2003. te nagrade za najbolji dokumentarni film i najbolju režiju na festivalima u inozemstvu. (hina/metro-portal)

30.04.2009. 14:29:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh