« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Nafta pala na 126 dolara

Smanjila se zabrinutost kako bi uragan Dolly mogao pogoditi postrojenja u Meksičkom zaljevu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

nafta

,

uragan Dolly

Na američkom je tržištu barel pojeftinio za 2,44 dolara na 125,98 dolara. Na londonskom je tržištu bio u minusu 2,26 dolara, spustivši se na 127,29 dolara.

"Uragan Dolly nije previše skrenuo sa svog prognoziranog puta", kazao je Oliver Jakob, naftni analitičar u Petromatrixu "Njegov potencijalni utjecaj na cijenu sada se može odbaciti".

Daljnji pad cijene nafte poklopio se s jačanjem dolara, što je možda umanjilo privlačnost roba za neke ulagače, kazali su analitičari.

Usporavanje američkog gospodarstva i osrednja potražnja za energijom u najvećem svjetskom potrošaču SAD-u također su se poput crnog oblaka nadvili nad tržište, kazali su analitičari.

Krajem dana pažnja će se usmjeriti na tjedno izvješće američke vlade o stanju zaliha sirove nafte i destilata.

Analitičari koji podatke o kretanju cijene u prošlosti koriste za predviđanje njihovih budućih kretanja kazali su da bi tržište moglo sada krenuti prema dolje, navodeći da je sljedeća razina oko 120 do 122 dolara po barelu za američku sirovu naftu.

U zasebnom izvješću OPEC je objavio da je cijena referentne košarice njegove nafte u utorak pala za neznatnih 29 centi u odnosu na prethodni dan, na 127,43 dolara za barel. (HINA)

23.07.2008. 15:10:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh