« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ŠPIJE

Nadzorne kamere marljivo snimaju

Za sada je snimljeno oko 800 prekršaja, a počinje postavljanje novih kamera na drugim lokacijama

Nadzorne kamere rade punom parom
Nadzorne kamere rade punom parom (Shutterstock)
Više o

Zagreb

,

nadzorne kamere

,

Heinzelova

,

Martićeva

Prve nadzorne kamere postavljene u Zagrebu, od 12. prosinca prošle godine do početka 2012., zabilježile su oko 800 prekršitelja koji su većinom ili krivo parkirali svoje automobile ili nisu poštivali prometne znakove.

Voditelj prometnog redarstva Grada Zagreba Mate Kraljević izvijestio je za Hinu da je dosada kamerama "pokriveno" šest predviđenih lokacija i to u Šubićevoj ulici, od Martićeve ulice do Kvaternikovog trga i u Martićevoj od Šubićeve do Heinzelove ulice gdje je postavljeno ukupno 18 kamera.

Kraljević navodi da će, potraju li lijepi dani, kamere početi postavljati i na drugim lokacijama, a prve na redu su lokacije Heinzelova-Nemčićeva, Kaptol-Bakačeva-Trg bana Jelačića i Trg maršala Tita.

"Postavljanje kamera intenzivirat ćemo na proljeće jer planiramo postaviti ukupno 225 kamera na 75 lokacija u središtu Zagreba", rekao je navodeći da će cijeli projekt koštati 16 milijuna kuna plus PDV od čega će jedna trećina biti utrošena za kamere, dok će ostalo biti utrošeno na server i Centar za nadzor u Jagićevoj ulici.

Centar za nadzor radi u dvije smjene i u njemu dežuraju četiri djelatnika prometnog redarstva, a na sustav će biti spojena i prometna policija koja će od 0 do 24 sata moći pratiti stanje u gradskom prometu, ali i nadzirati krši li tko kakva druga pravila primjerice šara li tko po fasadi i slično.

10.01.2012. 09:03:11
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Nepoželjno
    11.01.2012. 18:27
    Lijepo izgleda ali ideja je jako stara - Orwellova a ideologija fašistička.


Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh