« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
HRVATSKA MOŽE BOLJE

Na Trgu se okupilo 15.000 ljudi koji podržavaju kurikulurnu reformu

Prosvjed teče bez ikakvih incidenta, a nakon govornika nastupa Hladno pivo.

Fotografija vijesti

Prosvjed podrške nastavku provođenja Cjelovite kurikularne reforme počeo je na trgovima gradova diljem Hrvatske - u Zagrebu, Splitu, Križevcima, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Osijeku, Bjelovaru, Rijeci, Virovitici, Poreču, Puli, Zadru i Korčuli.

Hrvatskim gradovima pridružit će se i niz inozemnih gradova, u prosvjedu solidarnosti za ciljeve hrvatskih prosvjeda. Petnaestak hrvatskih građana prosvjedovalo je čak u Šangaju u Kini.

Nakon ogranizatora, okupljenima se obratila učiteljica likovne kulture iz OŠ Šestine Ida Loher. Nakon nje govorio je učenik Karlo Horvat, predsjednik Nacionalnog vijeća učenika Hrvatske. Zamolio je političare da ga ne istjeraju iz njegove domovine.

"Svi vi nesavjesni i zluradi političari, ovo je prvi puta kako su učitelji, nastavnici i profesori iznjedrili reformu. I zato vam je nedamo!", poručila je s pozornice učiteljica Hinić koja je sudjelovala u Kurikularnoj reformi.

Nakon nje govorila je Ivana Kekin, supruga Mile Kekina koji će kasnije nastupiti s Hladnim pivom. Poručila je da ne želimo biti "glupe građevine".

Ovacije je dobio Toni Milun, prof. matematike koji je također dao podršku. "U ovom rujnu mora krenuti kurikularna reforma. Ne smijemo propustiti priliku."

01.06.2016. 18:45:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh