« Film
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
FILM U DOLINI NERETVE

Na prvom festivalu filma u Opuzenu bit će prikazano 77 filmova

Organizatori su ogorčeni činjenicom da u gradu odumire filmska kultura a da do najbližeg kina moraju ići čak i 70 kilometara

Fotografija vijesti
Više o

filmski festival

,

Opuzen

,

Opuzen film festival

Čak 77 filmova bit će prikazano na prvom opuzenskom filmskom festivalu koji će se održavati između 20. i 27. kolovoza, prenosi Hina. Među filmovima naći će se i domaći i strani, od kojih su neki već nagrađivani na filmskom festivalu u Cannesu.

Uz iznimna strana filmska ostvarenja, koja nisu dio visokobudžetne produkcije ali su osvojili brojne nagrade na međunarodnim festivalima, publika će vidjeti i 11 hrvatskih filmskih ostvarenja, navode u priopćenju organizatori koji naglašavaju da su festival organizirali nezadovoljni i ogorčeni činjenicom da u gradu odumire filmska kultura a da do najbližeg kina moraju ići čak i 70 kilometara.

Među brojnim naslovima, organizator izdvaja film "Četiri lica", dobitnika posebne nagrade žirija na Canneskom filmskom festivalu 2010. i nagrade kritike na Motovun Film Festivalu te "Provjerenu kopiju", film za koji je Juliette Binoche nagrađena za najbolju glumicu na posljednjem Canneskom festivalu. Tu je i "Čovjek koji vrišti", dobitnik nagrade žirija na Canneskom filmskom festivalu 2010.

Još mnoga iznimna filmska ostvarenja očekuju publiku u programima dugometražnog igranog filma, dokumentarnog filma i Europske kratke kritike, a u čast 50 godina od nastanka "Surogata" prikazat će se i taj višestruko nagrađivani animirani film Dušana Vukotića.

U suradnji s danskim veleposlanstvom u Zagrebu, predstavit će se filmovi danskog velikana Larsa von Triera i to naslovima "Europa", "Lomeći valove", "Ples u tami", "Dogville", "Manderlay" i "Antikrist".

U popratnom filmskom programu predstavit će se tri europske zemlje - Španjolska ("Otvori oči", "Lopta", "Camino", "Veži me", "Fado" i "Gospođe"), Francuska ("O ljudima i bogovima", "Je li ovo ljubav?", "Promjena adrese", "Prema nuli", "Sjekira" i "Ljubav je u zraku") i Njemačka ("Nakon glazbe", "Jedne godine u zimu", "Viski s votkom", "Na kraju dolaze turisti") s dokumentarcem Dirka Kampera o radu Goethe instituta.

Ovogodišnji festival donosi i radionicu koja uključuje razvitak ideje, pisanje scenarija, pretprodukciju, snimanje i postprodukciju kratkih filmova koji će biti prikazani zadnji dan festivala.

16.08.2011. 15:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh