« Film
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
BESKORISNE LJEPOTICE

5 nepotrebnih ženskih likova u holivudskim filmovima

Iako nitko ovim heroinama ne poriče ogromnu količinu seksipila, ne možemo se ne upitati što su redateljii mislili kad su im odlučili dati ulogu o ovim filmovima

Fotografija vijesti
Više o

Liv Tyler

,

Megan Fox

,

Cameron Diaz

,

Mila Kunis

Sjedite u kinu, glasno glodate posljednje ostatke kokica i uživate u apsolutno pretjeranom korištenju pirotehnike na ekranu. Zemlja je još jednom spašena, a Glavni Junak je opet pobijedio Zlo Koje Ionako Nije Imalo Pravu Šansu.

Glavni Junak hvata ruku svoje seksi pomoćnice, koja mu u olakšanju što je sve ipak završilo sretno pada u naručje. On ju tada strastveno poljubi, čime se ispunjava njezin smisao postojanja u tom filmu. Predstavljamo vam Nepotrebne Filmske Junakinje, djevojke koje unatoč modernom dobu i shvaćanju još uvijek postoje isključivo za to da budu tu za svoje muškarce. Ovo su najbolje od njih.

Mikaela Banes (Megan Fox) - Transformers Gospodičina Banes kraljica je Nepotrebnih Filmskih Junakinja i idealan primjer kako je u životu dovoljno biti superseksi dok poziraš iznad motora neke bijesne pile da zaradiš cijelu hordu geek sljedbenika i ulogu u dva blockbustera. Nedavno je procurila informacija kako je redatelj Michael Bay procijenio da Megan Fox „djeluje previše feministički" za ovu franšizu i u trećem je filmu zamijenio sa supermodelom Rosie Huntington-Whitley, djevojkom koja se proslavila reklamirajući seksi donje rublje. Svaka čast na suptilnosti, Michael.

Jenny Everdeane (Cameron Diaz) - Bande New Yorka Iako ova ljestvica nije nužno poredana od najbeskorisnijeg ženskog lika prema onima manje beskorisnima, vjerujemo da bi Jenny Everdeane svejedno zauzela vrlo visoko mjesto kad bi to bio slučaj. Daleko od toga da slavna Cameron Diaz nije poslovično dobro odradila ulogu ljepotice iz sluma, koja radi i najopasnije stvari kako bi osigurala preživljavanje u svijetu gdje ljudski život ne vrijedi ni pišljiva dolara, ali ne možemo se otrgnuti dojmu da su scenaristi jednostavno trebali ženski lik u priči, s kojim onda nisu baš bili sigurni što napraviti. Rezultat toga nažalost je tek osrednji lik u inače sasvim korektnom filmu.

Mia Torreto (Jordana Brewster) - Brzi i žestoki Unatoč tomu što bi netko mogao (i to s punim pravom) potegnuti argument da je u ovom serijalu ama baš svaki ženski lik potpuno nebitan za radnju, budući da je poanta ovog filma gledati nabildane frajere u nabrijanim automobilima kako u sklopu neke labave pričice kroz testosteronske utrke odmjeravaju veličine znate-već-čega, vjerujemo da je Mia Torreto svakako zaslužila da je se posebno izdvoji kao nepotrebnu. Je li Mia najzgodniji komad u serijalu? Ukusi su različiti, ali ne baš. Bi li radnja filma funkcionirala da je njezin lik potpuno izbačen iz scenarija? Apsolutno. Koji je onda razlog da su nas scenarist i redatelj odlučili „blagosloviti" njezinim likom i djelom? Nemamo pojma.

Grace Stamper (Liv Tyler) - Armageddon Ukoliko ste se ikada pitali kako bi izgledao križanac Majke Tereze i princeze Diane u tijelu tada superseksi holivudskog komada, ne tražite dalje, predstavljamo vam Grace Stamper. Svaka djevojka 20. stoljeća zna koliko je važno biti apsolutna podrška svome ocu (Bruce Willis) i dečku (Ben Affleck) dok lete u svemir pokušavajući spasiti planet, a istovremeno ih natjerati da odbace međusobni antagonizam i postanu junaci. Da je film sniman u ovom stoljeću, u tom bi svemirskom brodu bila i sama Grace, sa još jednim tamnoputim junakom i barem jednom gay osobom. Ovako, navijanje i plakanje za svoje muškarce iz sigurnosti svemirskog centra u Houstonu sasvim je primjereno za 1996. godinu.

Lily (Mila Kunis) - Crni Labud Prije nego što počnete vrištati na nas, ne brinite, znamo da Lily tehnički gledano nikako nije beskoristan ili nepotreban lik u ovom filmu. Na kraju krajeva, njezina scena seksa sa Ninom (Natalie Portman) poslužila je muškarcima kao sjajan izgovor da idu u kino pogledati film o baletu. (Ne vjerujete li nam, samo pročitajte intervju s Natalie u magazinu Entertainment Weekly gdje objašnjava kako je lezbijska scena seksa sama po sebi dovoljan razlog ženama i muškarcima da znatiželjno odu pogledati film.) U redu, kužimo poantu, Lily je svojevrsna mračna strana Nine koja neprestano prijeti da prožme tragičnu balerinu, a uspije li na kraju doista u tome ovisi o količini piva koje ste popili prije filma.

16.08.2011. 22:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh