« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NCVVO:

Na prvim ispitima državne mature zabilježen 99-postotni odaziv

Rezultati ispita bit će pak poznati za 30 dana, kada će biti uneseni u bazu NISpVU

(Igor Sambolec/Cropix)
Više o

državna matura

,

NCVVO

Na prve ispite državne mature, koji su se danas polagali iz izbornih predmeta Psihologije i Informatike, odazvali su se gotovo svi prijavljeni učenici, doznaje se u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) na temelju više od 50 posto dosad obrađenih podataka.

Na ispit iz Psihologije odazvalo se 99 posto, a na ispit iz Informatike 98 posto prijavljenih, doznaje se u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja koje provodi maturu i vrednuje ispite.

Ukupni podatci trebali bi biti poznati do kraja dana kada će biti objavljeni na internetskim stranicama NCVVO-a.

Rezultati ispita bit će pak poznati za 30 dana, kada će biti uneseni u bazu NISpVU (Nacionalni informacijski sustav prijave za visoka učilišta).

Ispiti su protekli u najboljem redu, a 99-postotni odaziv premašio je sva očekivanja, rekla je u izjavi za Hinu Višnja Francetić iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Na ispit iz Psihologije, koji je izabralo oko 4.008 maturanata, a ispit iz Informatike njih 2.733.

Državna matura od ove je godine obvezna za sve gimnazijalce, a učenici četverogodišnjih strukovnih škola moraju položiti ispite državne mature ako se žele upisati na studij. Osim njih, ispite državne mature polažu i osobe koje su srednju školu završile prijašnjih godina te osobe koje školovanje završavaju (ili su završili prijašnjih godina) u inozemstvu, a žele se upisati na visokoškolske ustanove u Republici Hrvatskoj.

Ispiti iz triju obveznih predmeta (Hrvatskog jezika, Matematike i stranog jezika) i 15 izbornih (po odabiru učenika) polagat će se tijekom tri i pol mjeseca, do 2. lipnja, a ukupni rezultati bit će poznati 1. srpnja. (hina/metro-portal)

19.02.2010. 18:58:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh