« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
TUŽNO

Na prosvjedu "Stari i mladi zajedno" dvjestotinjak ljudi

Prosvjed organiziraju Blok Umirovljenici zajedno, Sindikat hrvatskih seljaka i koordinatori Facebook prosvjeda

Fotografija vijesti
Više o

Stari i mladi zajedno

,

prosvjed na Trgu

,

Umirovljenici zajedno

,

Sindikat hrvatskih seljaka

,

Zlatko Klarić

Prosvjedni skup "Stari i mladi zajedno" kojim umirovljenici, mladi i seljaci traže odlazak vlade počeo je danas iza 12 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Prosvjed nije ispunio očekivanja organizatora, koji je najavljivao da će se na trgu okupiti pedesetak tisuća nezadovoljnih građana jer ih je došlo tek dvjestotinjak.

Prosvjed organiziraju Blok Umirovljenici zajedno, Sindikat hrvatskih seljaka i koordinatori Facebook prosvjeda.

Zlatko Klarić, koordinator Bloka Umirovljenika zajedno, poručio je da u Hrvatskoj 800.000 umirovljenika živi na rubu gladi i ima 400.000 nezaposlenih te da su oni najveća politička snaga na političkoj sceni.

"Imamo Hrvatsku ali nemamo ponos, dostojanstvo i osmjeh na licima, zato smo danas ovdje stari i mladi, jer smo zajedno opljačkani jer su starima oduzeli prošlost a mladima budućnost", kazao je Klarić.

Vladi je poručio da ode s vlasti, ali i onima s Iblerovog trga da ne dolaze.

"Želimo promjene, ali ne savez za zamjene", kazao je Klarić.

Tvrdi da će nakon izbora oduzeti svu protuzakonito stečenu imovinu i da će time puniti umirovljeničke fondove i fondove za nezaposlene.

29.04.2011. 13:52:42
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Maja jelinčić
    29.04.2011. 14:44
    Pozdravljamo svaku akciju koja ima za cilj korjenite promjene u RH, imovinu stečenu putem pretvorbe i privatizacije i ratnim profiterstvom svakako treba oduzeti, za što smo se mi u Demokratskoj Stranci Žena od našeg osnivanja 2004 godine zdušno zalagali, međutim oduzeto je nužno i jedino ispravno uložiti u pokretanje i razvoj proizvodnog gospodarstva..Sve ostalo, pa i puniti umirovljeničke fondove i fondove nezaposlenih je rezultat na kratki dah...Nezaposlenost možemo riješiti samo zapošlljavanjem a izdvajanjem iz rada riješavati umirovljenike....to je jedina ispravna dugoročna za sve korisna odluka...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh