« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
OSIJEK

Na prosvjedu braniteljskih udruga zapaljena zastava HDZ-a

Okupljeni su, između ostalog, upitili poruku "mi smo vas podigli, mi ćemo vas i svrgnuti".

(Vlado Kos, CROPIX)
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

slučaj selotejp

,

Osijek

,

slučaj garaža

,

HVIDR-a

,

Vladimir Šišljagić

,

HDSSB

,

presuda Glavašu

,

Hrvatska straža

,

Ivan Vekić

,

braniteljske udruge

,

prosvjed branitelja

,

Slavonija

,

montirani proces

,

Krešimir Bubalo

,

Baranja

,

Miljenko Kolobarić

,

spaljivanje zastave

,

Štefica Krstić

Udruge proizašle iz Domovinskog rata na večerašnjem su skupu pred zgradom osječkoga Županijskoga suda, osudile današnju presudu Branimiru Glavašu i ostalim okrivljenicima za ratne zločine u tzv. slučajevima "garaža" i selotejp", kao politički montiranu te kao presudu Osijeku i Slavoniji.

Iako je događaj bio najavljen kao konferencija za novinare braniteljskih udruga, pred zgradom Županijskog suda, prema procjenama novinara, okupilo se oko 300 građana, među kojima čelnici HDSSB-a Vladimir Šišljagić, Krešimir Bubalo te dio stranačkoga članstva.

Predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić kazao je kako je današnja presuda "sramota za hrvatsku državu, jer Osijek nije grad ratnih zločina", ustvrdivši kako je u pitanju "politički montirani proces, kojega je od prvog do zadnjeg trenutka montirao premijer Ivo Sanader".

Ocijenio je kako je današnji događaj "presuda gradu Osijeku te Slavoniji i Baranji".

Predsjednik udruge "Hrvatska straža" Ivan Vekić ustvrdio je "kako ne postoji sud, koji je neutralan, koji ne podliježe vlasti i koji ne sluša vlast", ocjenivši kako je dokaz tim tezama današnja presuda zagrebačkog Županijskog suda.

Istaknuo je da vlastodršcima u Hrvatskoj treba poručiti da ih se narod ne boji, dodavši "mi smo vas podigli, mi ćemo vas i svrgnuti".

Predsjednica Udruge "Žrtve domovinskog rata" Štefica Krstić ocijenila je kako je današnja presuda Branimiru Glavašu i ostalim okrivljenicima "osuda poginulim braniteljima, kojima su danas sudili Hrvati i hrvatska država".

"Ubili su ih Srbi, a danas su im Hrvati ponovno sudili", ustvrdila je Krstić, čiji je sin ubijen u velikosrpskoj agresiji na Ernestinovo.

Po završetku skupa građani su se u koloni, središtem grada, uputili prema hotelu "Osijek", gdje je dio okupljenih jajima gađao zgradu u kojoj se nalazi sjedište osječkog Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice te zapalio zastavu HDZ-a.

Na mjesto događaja uskoro su stigli djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave, koji su nadgledali i skup pred Županijskim sudom, a prosvjednici su se ubrzo razišli. (hina/metro-portal)

08.05.2009. 20:49:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh