« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
BIJEG OD MAFIJE

HDSSB je Glavaša sklonio zbog sigurnosti

Dužnosnici stranke izjavili su kako je Glavaš "na sigurnom da u Sanaderovoj Hrvatskoj ne postane meta plaćenih ubojica i mafijaša".

(Vlado Kos, CROPIX)
Više o

Branimir Glavaš

,

Ivo Sanader

,

slučaj selotejp

,

slučaj garaža

,

Vladimir Šišljagić

,

HDSSB

,

presuda Glavašu

,

Dinko Burić

,

politička presuda

Predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a, osječko-baranjski dožupan Dinko Burić, izjavio je na večerašnjoj konferenciji za novinare da je Branimir Glavaš "na sigurnom gdje se sklonio da ne postane u Sanaderovoj Hrvatskoj meta plaćenih ubojica i mafijaša".

Burić je istaknuo kako se "hrvatski general Branimir Glavaš sklonio na sigurno znajući za priče da je Sanaderu opasan i u zatvoru kao i za priče kako ovaj put više neće izaći iz zatvora".

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, rekao je kako je osim Glavaševog sina jedino on imao dozvolu da prati današnje izricanje presude na Županijskom sudu u Zagrebu, premda je dio stranačkih čelnika i Glavaševih prijatelja htjelo biti u sudnici, "ali im je to onemogućeno kao i dijelu medija kako bi javnost što manje znala o političkom procesu."

Šišljagić je kazao da je Predsjedništvo stranke donijelo odluku da se Glavaš skloni na sigurno, "jer su imali informacije kakva će biti presuda", a na novinarski upit do kada će Glavaš biti "na sigurnom" rekao je da ne zna, kao ni to gdje se on nalazi.

Ponovio je kako je "Predsjedništvo stranke donijelo odluku da se Glavaš skloni na sigurno što je on prihvatio, jer postoji opasnost da se radi o tjelesnom i fizičkom integritetu Glavaša".

Da je "Sanader znao i diktirao presudu govori i činjenica što je prije dva dana došao u Osijek na stranački skup koji je trebao biti sljedeći tjedan" ustvrdio je Šišljagić, dodavši kako poručuje Sanaderu "da je vrijeme nasilništva, nemorala i korupcije pri kraju" .

Šišljagić je izrazio žaljenje i zbog današnje presude ostalima u tzv. slučaju "selotejp" i "garaža". (hina/metro-portal)

08.05.2009. 21:39:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh