« Život
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
ISTINA?

Na poslu su najsretniji oni koji ne razmišljaju

Je li uopće trebalo napraviti istraživanje da se dokaže da su najsretniji radnici oni koji na poslu ne trebaju razmišljati?

Sreća na poslu dolazi bez razmišljanja
Sreća na poslu dolazi bez razmišljanja (FreeDigitalPhotos)
Više o

sreća

,

posao

,

razmišljanje

Posao koji radite trebao bi biti onaj koji volite, no to je u današnje vrijeme luksuz koji si stvarno rijetki mogu priuštiti. Većina ljudi odlazi na posao s grčem u želucu, razmišljajući samo kako da prežive dan.

S tim na umu znanstvenici su odlučili napraviti istraživanje o sreći na radnom mjestu, a za ispitanike su uzeli zaposlenike informatičkog giganta Microsofta o kojem je u medijima stvorena slika sjajnog mjesta za rad.

No, kako su ispitanici radili na primanju i servisiranju podataka, pokazalo da takvo radno mjesto nije baš puno cvijeća i ptičica, upravo suprotno. Naime, rezultati su bili vrlo jasni - kad su zaposlenici radili svoj posao, bili su puno manje sretni nego kad su samo čitali poruke i odgovarali na mailove.

Zaključak je nakon svih analiza odgovora bio vrlo jednostavan - sreća na poslu usko je povezana s razmišljanjem o poslu, pa su tako najsretniji oni koji tijekom radnog vremena ne moraju biti koncentrirani i razmišljati o poslu, nego mogu svoje zadatke obavljati mehanički. 

Znači, osjećaj zadovoljstva dolazi na poslu koji ne zahtijeva veći napor, a ispunjenje radnih obaveza zapravo ne usrećuje ljude.

11.04.2014. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh