« Film
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
KONAČNO

Na Novom Zelandu konačno počelo snimanje Hobbita

Prvi o dva planirana filma Hobbit trebao bi se pojaviti u kino dvoranama diljem svijeta u prosincu 2012

Mount Doom
Mount Doom (Wikipedia)
Više o

Hobbit

,

Peter Jackson

Nakon brojnih nedaća i odgoda počelo je snimanje filmova po romanu "Hobbit", objavio je studio Warner Bros., prenosi Hina. 

Američki studio je u priopćenju naveo da je produkcija počela u Wellingtonu. Današnji datum je odabran vodeći računa o slobodnim terminima glumaca kao i vremenskim uvjetima na Novom Zelandu. Snimanje filma prema Tolkienovu romanu istodobno je počelo u Stone Street Studiju u Wellingtonu i na odabranim lokacijama diljem Novog Zelanda.

Projekt vrijedan 500 milijuna američkih dolara doživio je brojne nedaće i nekoliko godina kašnjenja. Problemi s pravima na distribuciju, proračunom i teškoćama koproducenta MGM-a nagnali su redatelja Guillerma del Tora da odustane početkom 2010.

Zamijenio ga je Peter Jackson koji je do tada bio koproducent. Do nove odgode početka snimanja došlo je zbog Jacksonove hospitalizacije i operacije čira na želucu početkom ove godine. Prvi o dva planirana filma trebao bi se pojaviti u kino dvoranama diljem svijeta u prosincu 2012., a drugi godinu dana kasnije.

Roman "Hobbit" J.R.R. Tolkiena kronološki prethodi njegovoj kultnoj trilogiji "Gospodar prstenova", čiju je megauspješnu filmsku inačicu također snimio Peter Jackson.

Britanac Martin Freeman će utjeloviti hrabroga hobita Bilba Bagginsa. U svojim ulogama iz "Gospodara prstenova" ostat će Cate Blanchet kao Galadriel, Ian McKellen kao Gandalf i Elijah Wood kao Frodo.

21.03.2011. 11:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh