« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
SLAVEN BILIĆ:

Na Lihtenštajn idemo kao da se radi o kvalifikacijama

Utakmica s Lihtenštajnom može se promatrati i kao početak priprema za nadolazeće kvalifikacije za EURO 2012., smatra izbornik

(Damir Glibušić/Cropix)
Više o

Slaven Bilić

,

nogometna reprezentacija

,

Hrvatska-Lihtenštajn

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić poručio je sa današnje konferencije za novinare kako će hrvatski reprezentativci u prijeteljsku utakmicu protiv Lihtenštajna ući kao da je kvalifikacijska.

"Lihtenštajn nije naše snage, ali nije niti loš koliko ga se pokušava predstaviti", kazao je Bilić u Vinkovcima, gdje sutra igraju Vatreni. Dodao je kako očekuje dobru igru hrvatske repezentcije i visoku pobjedu.

Prema njegovim riječima utakmica s Lihtenštajnom može se promatrati i kao početak priprema za nadolazeće kvalifikacije za EURO 2012. Hrvatska repezentacija na travnjak Cibalijinog stadiona istrčat će u sastavu Runje, Srna, Križanac, Šimunić, Bartolović, Gabrić, Vukojević, Kranjčar, Pranjić, Eduardo i Mate Bilić, najavio je izbornik.

Istaknuo je kako će tijekom utakamice priliku dobiti i nekoliko mladih igrača od kojih očekuje da se pokušaju nametnuti i pokažu može li se na njih računati u budućnosti.

Također je kazao kako je u stožeru bilo razmišljanja da se u reprezentaciju za utkamicu s Lihtenštajnom pozove i nekoliko igrača s područja Slavonije, ali se od toga odustalo.

Na pitanje novinara o kojim je igračima riječ, Bilić je naveo imena Vide i Kneževića. Prema njegovim riječima stručnom stožeru nisu promakle niti dobre igre Cibalijinih prvotimaca Pavličića, Mazalovića, Barabana i golmana Antolovića.

Za prijateljsku nogometnu utakmicu između Hrvatske i Lihtenštajna u prodaju je pušteno više do 6.000 ulaznica, koje su prema potvrdi čelnih ljudi Cibalie rasprodane, a očekuje se kako će utakmicu na stadionu gledati više od 9.000 navijača.

Bilić je ujedno izrazio zadovoljstvo što je reprezntacija došla igrati u Vinkovce, a igrači i stručni stožer posjetit će u subotu prije utakmice i Vukovar. "Da nije bilo toga grada i njegovih hrabrih branitelja, ne bi bilo niti nas", kazao je.

Uz izbornika konferenciji za novinare nazočan je bio glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić te kapetan reprezentacije Dario Srna, koji je istaknuo kako je nogometna reprezentacija do sada uvijek imala snžnu podršku navijača iz Slavonije te je igračima stoga drago što će igrati u Vinkovcima.

Na pitanje novinara može li izdvojiti reprezentacije za koje očekuje da će u dodatnim kvalifikacijama proći na SP 2010., Srna je naveo Ukrajinu i Francusku, dok je prema mišljenju Slavena Bilića teško izdvojiti bilo koga, jer su "svih osam izuzetno jake reprezentacije". (hina/metro-portal)

13.11.2009. 18:30:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh