« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ŠPREM NAJAVIO

Na izvanrednu sjednicu pozvani načelnik PUZ-a i ministrica graditeljstva

Skupština će raščistiti na sjednici za što je odgovorna i što je njezina nadležnost te adresirati odgovornost u dosadašnjim postupcima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Marina Matulović Dropulić

,

Boris Šprem

,

gradska skupština zagreb

,

Varšavska

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem najavio je danas kako je oko 90 posto gradskih zastupnika potvrdilo dolazak na izvanrednu sjednicu o "slučaju Varšavska", najavljenu za utorak, 20. srpnja, na koju je predsjedništvo Gradske skupštine pozvalo i ministricu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marinu Matulović-Dropulić i načelnika zagrebačke Policijske uprave.

"Nadam se da će nam oni pripomoći oko traženja odgovora oko postupanja policije, ali i oko uloge ministarstva graditeljstva u cijelom slučaju", rekao je Šprem gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a.

Na tvrdnju novinara da je "slučaj Varšavska" 'vrući krumpir' koji svi žele prebaciti jedni drugima, Šprem je pokazao članak iz dnevnih novina od 2. veljače 2008. gdje piše "HDZ spasio Bandića" kada je, kako je naveo, "HDZ sa svojih sedam ruku spasio donošenje projekta 'Cvjetni prolaz' u situaciji kada je SDP sa svojih sedam zastupnika bio suzdržan, praktički protiv, a samo je deset zastupnika SDP-a glasovalo za taj projekt od kojih više nijedan nije u toj stranci".

Šprem je dodao da je Jadranka Kosor, tadašnja predsjednica zagrebačkoga HDZ-a, komentirajući pitanje zašto je HDZ glasovao za Bandićev prijedlog, tada rekla: "Nije bit oporbe biti stalno protiv svega. Klub gradskih zastupnika imao je pravo odlučiti kako glasovati."

Pošto je voditelj podsjetio da je Bandić bio SDP-ov gradonačelnik deset godina, Šprem je rekao da je Bandić gradonačelnik sedam godina, a ne deset. "Kada je postao gradonačelnik 2009., tada smo inzistiranjem Zorana Milanovića formirali listu SDP-a koja danas djeluje jasno i odgovorno, a za određene smo se postupke i ispričali", naveo je.

Na upit jesu li sadašnji prosvjedi rezultat ugroženoga javnog interesa, Šprem je odgovorio kako dosad nitko nije definirao što je to javni interes, pri čemu je dodao kako "i tu imamo problem, ne samo u Zagrebu, nego i u sustavu zakonodavstva". (hina/metro-portal)

16.07.2010. 21:50:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh