« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
NASTAVAK SUTRA

Prosvjednici se mirno razišli

Prosvjednici su oko deset sati sati napustili mjesto prosvjeda u Gundulićevoj ulici i najavili da će sutra nastaviti s prosvjedom na istom mjestu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

prosvjed

,

zeleni val

,

Varšavska

Aktivisti iz Zelene akcije i Prava na grad napustili su u 21,20 sati križanje Gundulićeve i Žerjavićeve ulice, gdje su jedan sat blokirali promet, te stigli do križanja Masarykove i Gundulićeve, u blizini Varšavske, to jest do policijske blokade u Gundulićevoj ulici, koja sprječava pristup gradilištu u Varšavskoj, gdje, kako tvrde, imaju prijavljen prosvjedni skup.

Prosvjednici su glasovanjem odlučili da sutra u sedam sati ponovno dođu na križanje Masarykove i Gundulićeve.

Policija tijekom dosadašnjeg prosvjeda nije intervenirala niti su uočena uhićenja, a promet je preusmjeravala na okolne ulice.

U prosvjedu sudjeluje nekoliko stotina građana, po nekim procjenama čak i više od tisuću, koji smatraju da je gradnja ulaza u podzemnu garažu u Varšavskoj ulici "uzurpiranje javnog prostora" te da nije u interesu javnosti, nego krupnog kapitala.

Nezadovoljstvo izražavaju zviždanjem i glasnim uzvikivanjem: "Ne damo Varšavsku", "Mafija, mafija", "Ostavke". U okolnim ulicama su policijska vozila s uključenim rotacijskim svjetlima. (hina/metro-portal)

 

16.07.2010. 22:43:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh