« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
VN Europe

Barrichello pobijedio nakon 5 godina

Jedanaesta utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 održane na stazi u španjolskoj Valenciji završila je pobjedom Brazilca u Brawn GP-u.

(Getty Images)
Više o

Formula 1

,

Rubens Barrichello

,

VN Europe

Barrichellu je to 10. pobjeda u karijeri, ali prva nakon više od pet godina. 37-godišnji Brazilac, ujedno najstariji vožač Formule 1, u kvalifikacijama je bio treći, a onda je preciznom vožnjom iz kruga u krug kroz bokseve uspio prestići konkurenciju. Pobjedi je pridonijela i velika pogreška McLarenovih mehaničara koji su prilikom drugog Hamiltonovog ulaska u boks zaboravili jednu gumu i time svog vozača oštetili za 13 sekundi.

„Nikada neću zaboraviti ovaj vikend. Pogotovo jer mi je pokazao da nakon pet godina nisam zaboravio kako se pobjeđuje. Utrka je bila vrlo naporna i htio bih se zahvaliti svima koji su mi pomogli da ostvarim ovaj fantastičan rezultat", izjavio je Barrichello nakon pobjede.

Vodeći u ukupnom poretku, Britanac Jenson Button utrku je završio tek na sedmom mjestu. Sebastian Vettel ponovo je odustao zbog kvara motora, što je već šesti iskorišteni motor za Red Bull u ovoj sezoni od ukupno osam na koliko ih jedan vozač ima pravo.

Luca Badoer, koji je u Ferrariju zamijenio stradalog Massu, nije se proslavio u svojoj prvoj ovosezonskoj utrci. Uz nekoliko pogrešaka, plasirao se na 17. mjesto i ostao bez bodova.

Šest utrka prije kraja Button je sa 72 boda i dalje vodeći, Barrichello je sada drugi s 54, dok 51.5 bod ima Australac Mark Webber.

VN Europe, poredak:

1. Rubens Barrichello (BRA/Brawn-Mercedes)
2. Lewis Hamilton (VBR/McLaren-Mercedes)
3. Kimi Räikkönen (FIN/Ferrari)
4. Heikki Kovalainen (FIN/McLaren-Mercedes)
5. Nico Rosberg (NJEM/Williams-Toyota)
6. Fernando Alonso (ŠPA/Renault)
7. Jenson Button (VBR/Brawn-Mercedes)
8. Robert Kubica (POL/BMW-Sauber)



23.08.2009. 17:48:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh