« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
OBRAZOVANJE

Na fakultetima ostalo još 3300 slobodnih mjesta

Oni kandidati koji u ljetnom roku nisu ostvarili pravo upisa na željeni studijski program mogu se prijaviti na jesenski upisni rok, ali samo na studijskim programima na kojima je ostalo slobodnih mjesta

U Zagrebu je ostalo još 1493 slobodna mjesta
U Zagrebu je ostalo još 1493 slobodna mjesta (Arhiva)
Više o

državna matura

,

sveučilišta

,

NISpVU

Pravo upisa na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj za akademsku godinu 2012./2013. u ljetnom upisnom roku ostvarilo je 28.605 kandidata, priopćila je danas Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Podaci su to Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (Nispvu), a konačne rang-liste kandidata za upis za akademsku godinu 2012./2013. objavljene su na mrežnim stranicama www.postani-student.hr u utorak, 17. srpnja nakon ponoći.

Prema istima je na Sveučilištu u Zagrebu ostalo slobodno još 1493 mjesta dok je najviše prijava u ljetnom ispitnom roku, njih 17.366 imao Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Na Sveučilištu u Zagrebu u ljetnom upisnom roku u potpunosti su popunjeni Medicinski fakultet, Fakultet političkih znanosti, Edukacijsko - rehabilitacijski fakultet, Stomatološki fakultet te združeni studij Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina.

Na Sveučilištu u Splitu slobodno je još 620 mjesta, a u ljetnom upisnom roku popunjeni su Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Pomorski fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, Medicinski fakultet, Odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu, Kineziološki fakultet, Sveučilišni studijski centar za studije mora te združeni studij Kemijsko - tehnološkog fakulteta i Medicinskog fakulteta.

Sveučilište u Rijeci ima još 282 slobodna mjesta, a u potpunosti je popunjen Učiteljski fakultet te Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci.

Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku slobodna su još 364 mjesta, a u ljetnom roku u potpunosti su popunjeni Filozofski fakultet, Učiteljski fakultet, odjel za biologiju, Odjel za fiziku te šest studijskih programa čiji je izvođač Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku.

Na Sveučilištu u Zadru još su slobodna 144 mjesta, a u potpunosti je popunjen Odjel za anglistiku, Odjel za arheologiju i Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru, stoji u priopćenju.

Na sveučilištu Jurja Dobrile u Puli još ima 339 mjesta na svim studijima, kao i na Sveučilištu u Dubrovniku gdje su ostala još 94 slobodna mjesta.

Kako navode iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u potpunosti je popunjeno Zdravstveno učilište u Zagrebu, na kojem su pravo upisa ostvarila 492 kandidata, Tehničko veleučilište u Zagrebu, gdje je 665 kandidata ostvarilo pravo upisa, te Veleučilište u Varaždinu, na kojem su 292 kandidata ostvarila pravo upisa.

Od privatnih visokih učilišta, u ljetnom upisnom roku u potpunosti je popunjeno Medijsko učilište u Koprivnici (90 kandidata ostvarilo je pravo upisa) te Visoka novinarska škola u Zagrebu - VERN, na kojoj je 31 kandidat ostvario pravo upisa, navodi se.

Oni kandidati koji u ljetnom roku nisu ostvarili pravo upisa na željeni studijski program mogu se prijaviti na jesenski upisni rok, ali samo na studijskim programima na kojima je ostalo slobodnih mjesta i za koje je visoko učilište odlučilo provesti jesenski upisni rok, stoji u priopćenju i dodaje da će prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku započeti 22. srpnja i trajati do 20. rujna ove godine ili do roka koji odredi visoko učilište.

17.07.2012. 19:57:09
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  mario
  18.07.2012. 02:20
  Sve će se to popuniti do kraja ljeta
 2. avatar
  urbanjungle
  18.07.2012. 15:08
  otkud ta informacija kad su upisi gotovi tek za 4 dana
 3. avatar
  Mare
  19.07.2012. 15:34
  Zar nije jednostavnije napisati na kojim je fakultetima ostalo slobodnih mjesta za upis, a ne obrnuto koji su popunjeni????? kod nas uvijek naopako!!!!! Većina nas zna koji su otprilike popunjeni, na koje je najveći interes kao i svake godine, ali fakulteti koji još imaju mjesta njih naglasite, time olakšavate put studentima da odmah biraju, ako već u ljetnom roku nisu uspjeli upisati šta žele!!!!!
 4. avatar
  mira
  27.08.2012. 21:47
  koliko ih je sad slobodnih?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh