« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
JOŠ 10 CM SNIJEGA

Na cestama kaotično, danas novi snijeg

Snježni pokrivač povećat će se još do 10 cm, u gorju i više, dok bi trebao prestati padati tijekom noći

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

snijeg u Zagrebu

,

pada snijeg

,

DHMZ

Snijeg otežava vožnju u većem dijelu unutrašnjosti, Istri i Hrvatskom primorju a opreznije treba voziti i zbog moguće poledice, posebice na mostovima i nadvožnjacima. HAK upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanje.

Danas nas očekuje oblačno vrijeme s povremenim snijegom u unutrašnjosti. Na sjevernom Jadranu, u Istri i unutrašnjosti sjeverne Dalmacije padat će kiša i snijeg, a na srednjem i južnom Jadranu kiša uz grmljavinu.

Na sjernom dijelu Jadrana puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na južnom umjereno i jako jugo, javlja DHMZ.

U Zagrebu će snijeg povremeno padati cijeli dan, a očekuje se da će prestati tijekom noći. Snježni pokrivač povećat će se još do 10 cm, u gorju i više.

Stanje na cestama

Dionica autoceste A 1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok otvorena je za sav promet.

Zatvorena je dionica državne ceste D 1 Gračac-Knin, zbog prepriječene cisterne.
Zbog jake bure za sav je promet zatvorena dionica Jadranske magistrale (D 8) od Karlobaga do Sv. Marije Magdalene, a od Bakra do Senja mogu voziti osobna vozila i autobusi.

Autocestom A6 Rijeka-Zagreb, između Delnica i Kikovice u smjeru Rijeke zabrana je prometa za vozila teža od 3,5 T, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozia s kamp prikolicama, a na dionici Kikovica-Bosiljevo zimski su uvjeti .
Krčkim i Paškim mostom promet je zabranjen za I.skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu:
GORSKI KOTAR:
- na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Bosiljeva ,
- na D 3 „staroj" cesti, Zdihovo-Delnice-Sopač,
- D 32 Prezid - Delnice,
- D 42 Stubica - Ogulinski Hreljin,
- D 203 Brod na Kupi - Delnice,
- D 305 Parg - Čabar,
- D 501 Gornje Jelenje - Oštrovica - Meja, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Gornjeg Jelenja, Čabra, Delnica i Vrbovskog.

11.02.2010. 07:09:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh