« Biznis
objavljeno prije 10 mjeseci i 26 dana
COOL

Na akcelerator Labena Ventures prijavljeno 120 projekata

U sklopu akceleratora startupi i pojedinci dobivaju pristup tvrtkama, investitorima i fondovima rizičnog kapitala koji u ovu svrhu ulažu više od 100 milijuna eura

Labena Ventures
Labena Ventures (Arhiva)
Više o

Labena Ventures

Akcelerator Labena Ventures zatvorio je prijave za inovativne ideje i projekte iz područja medicine, biotehnologije, prehrambene i farmaceutske industrije uz veliki međunarodni interes. Najveći broj prijavljenih projekata pristigao je iz Poljske, Srbije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Estonije, Sjeverne Makedonije, Latvije, Litve i Bugarske, a od 120 projekata iz 29 država čak je 12 prijavljenih projekata iz Hrvatske.

„Ugodno smo iznenađeni iznimnim odazivom. Dobili smo 120 prijava iz čak 29 zemalja, većinom iz regije koje akcelerator pokriva, te 15% projekata izvan regije u kojoj Labena Ventures djeluje, što dokazuje da je potreba za ovakvim ekosustavom i podrškom vrlo velika. Također smo jako sretni što je više od 30% prijavljenih startupa, odnosno ideja, već prošlo fazu prvog financiranja, a neke tvrtke već bilježe solidan promet. Sve to ukazuje na vrlo visok potencijal prijavitelja i potencijalno dobrih projekata", ističe Boštjan Čeh, jedan od suosnivača akceleratora Labena Ventures.

Od pristiglih 120 prijavljenih ideja i projekata posebna komisija Labena Ventures odabrat će do 40 projekata. Od srijede, 7. lipnja do petka, 9. lipnja u Ljubljani će se održati Bootcamp radionice s treninzima uz koje će odabrani timovi steći poslovne i prezentacijske vještine te vještine strateškog pozicioniranja projekta na međunarodnoj razini. U pronalaženju investitora pomoći će im i platforma Labena Ventures. „Odabranim finalistima na raspolaganju će biti prestižni mentorski program s više od 120 certificiranih mentora iz cijelog svijeta iz područja poduzetništva, financija, biotehnologije itd.", rekao je Borut Čeh, direktor tvrtke Labena. „Izabrat ćemo 10 najboljih projekata i ideja te im uz akcelerator i mentorstvo omogućiti što kvalitetniji razvoj, poslovni plasman na tržište te prezentaciju investitorima i fondovima. Pomoći ćemo im da se jako dobro pripreme i time povećaju svoje šanse za dobivanje investicija, jer želimo da na tržište dođu najbolji projekti i ideje koji će na kraju njihovog puta zaživjeti i poboljšati kvalitetu života i zdravlje ljudi diljem svijeta", naglasio je Borut Čeh.

Labena Ventures nova je platforma i akcelerator ideja iz područja medicine, biotehnologije, prehrambene i farmaceutske industrije u srednjoj i istočnoj Europi. Riječ je o jedinom akceleratoru ideja te vrste koji pokriva više država uključujući Poljsku, Slovačku, Češku, Latviju, Litvu, Estoniju, Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Albaniju i zemlje bivše Jugoslavije, čime otvara prilike za čak 110 milijuna stanovnika u 17 zemalja. „To je također prvi akcelerator na ovom području sa sjedištem u Sloveniji i jedini međunarodni akcelerator te vrste u široj regiji", istaknuo je direktor Labene Borut Čeh. U sklopu akceleratora startupi i pojedinci dobivaju pristup tvrtkama, investitorima i fondovima rizičnog kapitala koji u ovu svrhu ulažu više od 100 milijuna eura.

05.06.2023. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh