« Film
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
VFF

Na 6. Vukovar film festivalu 43 filma

Na festivalu će biti otvorene i dvije tradicionalne radionice - Dunavska scenaristička radionica i Festivalska radionica

Sjajno šesto izdanje Vukovar film festivala
Sjajno šesto izdanje Vukovar film festivala (Arhiva)
Više o

Vukovar film festival

,

program

Na 6. Vukovar film festivalu od 22. do 26. kolovoza prikazat će se 43 filma na šest mjesta, a publika će, osim novog filma Woodyja Allena "Rimu s ljubavlju", moći vidjeti i nagrađene filmove s festivala u Berlinu i Cannesu, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

"Trudimo se da idemo na kvalitetu, a ne na kvantitetu, zato imamo 43 filma, a ne sto", istaknuo je direktor festivala Igor Rakonić predstavljajući program te dodao kako je svaki film pomno odabran.

U glavnome natjecateljskom programu dugometražnih igranih filmova prikazat će se rumunjski film Cristiana Mungiua "Iza brda", mađarski film Benedeka Fliegaufa "Samo vjetar", njemački film Christiana Petzolda "Barbara", češki film Zdeneka Jiraskog "Pupoljci" te film Branka Schmidta "Ljudožder vegetarijanac".

Rumunjska drama Tudora Giurgiua "Superman, Spiderman ili Batman" te njemački film Philippa Kaessbohrera "Armadingen" bit će prikazani u kategoriji kratkometražnih igranih filmova.

U kategoriji dokumentarnih filmova publika će moći vidjeti ukrajinsko-kanadski film Julije Ivanove "Obiteljski portret u crno-bijelom, rumunjski film Pavela Cuzuioca "Grobari Doine", češki film Martina Marečeka "Pomrčina sunca" te film Dejana Aćimovića "Kralj".

Novi film Woodyja Allena "Rimu s ljubavlju" bit će prikazan u sklopu popratnog programa "Svijet", a u sklopu popratnog programa "Planet partner Zemlja" bit će prikazani francuski film "Koliba dragog Boga" i "Sjedinjene atomske države".

U novome popratnom programu "Europo, otvori se" prikazat će se "egzotični" islandski film "Igra podzemlja" te estonski dokumentarac "Kuku će preživjeti".

Večernje projekcije u sklopu kojih će se prikazivati podunavski igrani program i popratni program "Svijet" prikazivat će se na dunavskome šlepu i terasi Agencije za vodne putove, a dokumentarni program prikazivat će se u Ružičkinoj kući.

"Ove smo godine prvi put dio programa premjestili na egzotičnu lokaciju vukovarskoga pješčanog otoka, na Adu, gdje ćemo prikazivati popratne programe 'Planet partner Zemlja' i 'Europo, otvori se'", rekao je Rakonić.

Na festivalu će biti otvorene dvije tradicionalne radionice - Dunavska scenaristička radionica i Festivalska radionica.

Među istaknutim gostima festivala je dobitnica nagrade za najbolju glumicu na festivalu u Cannesu u filmu "Iza brda" Cosmina Stratan.

Članovi žirija ove su godine glumac Goran Grgić, filmski kritičar Marko Njegić i slovenski redatelj Jan Cvitkovič.

U sklopu zabavnog dijela programa nastupit će Elemental, Hladno pivo, Kawasaki 3p i Boris Novković.

17.08.2012. 07:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh