« Seks
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Muževniji muškarci više vole siguran seks

Unatoč predrasudama o muževnijim muškarcima, pokazalo se da preferiraju siguran seks

Redefinicija pojma mačo muškarca
Redefinicija pojma mačo muškarca (Shutterstock)
Više o

seks

,

seksualne sklonosti

,

siguran seks

,

mačo muškarac

,

muževnost

,

seks sa zaštitom

,

seks bez zaštite

Uobičajena slika mačo muškarca svodi se na dlakavog lika punog testosterona, koji samo gleda kako bi se uvukao u ženske gaćice što brže, i još brže izašao iz njih. No, novo istraživanje Sveučilišta Michigan donijelo je potpuno drugačije rezultate.

Istraživanje se usredotočilo na brucoše s visokom razinom testosterona, a rezultati su iznenadili i same ispitivače. Naime, obično se u to doba počinje s intenzivnijim seksualnim životom, dokazivanjem pred okolinom i sličnim mačo ponašanjem, no izgleda da je u današnje vrijeme riskantnije tražiti siguran seks.

Testosteron je povezan s hrabrošću i samopouzdanjem, a ima dosta utjecaja i na opasne odluke. No, kako je koncept rizika zapravo kultorološka pojava, istraživanje je zapravo pokazalo pravo stanje današnjeg društva. Seks bez zaštite donosi rizik od trudnoće i bolesti, ali na to se gleda kao na nešto što se događa drugima ili se nalazi u nekoj neodređenoj dalekoj budućnosti.

S druge strane, inzistiranje na sigurnom seksu može vas u očima potencijalne partnerice označiti osobom koja već ima neku bolest ili nije pouzdana, pa je to rizik koji je, naizgled, veći i time ispadate veća faca u društvu.

Muškarci u ispitivanju koji su imali niže razine testosterona izjavili su da će pokušati koristiti kondom, no jedino u slučaju ako druga strana inzistira na tome, bojeći se da će ispasti manje muževni ako oni prvi predlože zaštitu.

20.11.2011. 12:08:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh