« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
GOSTOVANJE

Muzej Grada Zagreba na gostovanju u Kranju

"Hrvatska na povijesnim panoramskim fotografijama" i "Mister Morgen - Ivo Robić".

Stara razglednica zagrebačkih Kamenitih vrata
Stara razglednica zagrebačkih Kamenitih vrata (CROPIX)
Više o

Muzej grada Zagreba

,

MGZ

,

Kranj

,

Slavko Šterk

,

Miljenko Smokvina

,

Željko Kovačić

,

Mister Morgen - Ivo Robić

,

Hrvatska na povijesnim panoramskim fotografijama

Muzej Grada Zagreba (MGZ) gostovat će u ožujku u Gorenjskom muzeju u Kranju s dvije izložbe - "Hrvatska na povijesnim panoramskim fotografijama" i "Mister Morgen - Ivo Robić".

Na izložbi, koja će biti otvorena od 11. ožujka do 13. travnja, može se vidjeti 58 uvećanih presnimaka razglednica i fotografija Zagreba, Opatije, Dubrovnika, Rijeke, Zadra, Raba, Šibenika, Poreča, Pule, Hvara, Karlovca, Otočca, Varaždina, Koprivnice, Đakova, Osijeka i drugih gradova, snimljenih od 1860. do 1930.

Autori koncepcije izložbe su Slavko Šterk i Miljenko Smokvina, a likovno oblikovanje izložbe potpisuje Željko Kovačić.

Od 11. ožujka do 26. travnja u tome će muzeju biti otvorena izložba MGZ-a o životu i djelu Ive Robića (1923. - 2000.) hrvatskog pjevača i skladatelja koji je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj zabavnoj glazbi i pop-kulturi druge polovice 20. stoljeća, ostvarivši nenadmašen diskografski opus i senzacionalnu međunarodnu karijeru.

Izložba je koncipirana u šest glavnih tema i tri "intermezza", koje obuhvaćaju oko sedam stotina predmeta, a niz multimedijalnih instalacija omogućuje posjetiteljima interaktivnu komunikaciju s izloženim sadržajima i osebujan muzejski doživljaj.

Izložbu prati dvojezični (hrvatsko/njemački) katalog. Sastavni dio kataloga je nosač zvuka s izborom 14 najuspješnijih pjesama Ive Robića.

Izložba je nakon Zagreba (2007.) gostovala u Opatiji, Krapini i Mariboru. (hina/metro-portal)

05.03.2009. 18:27:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh