« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
SAZNAJEMO

Muške torbe za posao – izabrali smo trendi modele

Postoje muškarci koji se zgroze pri pomisli da bi trebali nositi torbu, dok drugi uživaju u odabiru tog predmeta koji im je često vrlo potreban

Muške torbe u trendu
Muške torbe u trendu (Arhiva)
Više o

torbe

,

muške torbe

Ako ni za što drugo, onda barem za spise, dokumente ili laptop. Kvalitetna muška torba bitan je dio muškog imidža, a uz to je i najpraktičniji muški dodatak. Čak i ako niste skloni poslovnim torbama, postoje ruksaci koji ih mogu zamijeniti kako bi se bolje uklopili u vaš stil života.

Je li veličina muške torbe bitna?

Pri odabiru muške torbe veličina je itekako bitna. Ona treba biti dovoljno velika kako bi vam u nju stale sve stvari koje vam trebaju, a koje mogu biti laptop, tablet, novčanik, rokovnik ili nešto sasvim peto.

Prije kupnje torbe treba odrediti hoće li torba služiti za čuvanje važnih poslovnih dokumenata koje ne smijete izgubiti ili možda laptopa? Ako je tako, onda je rješenje u odabiru male aktovke. Aktovke danas više uopće ne izgledaju poput onih koje smo gledali kod djedova, roditelja ili na starim filmovima, one mogu biti vrlo snažan "statement" dodatak koji mijenja cijeli vaš poslovni izgled nabolje.

Ako nakon posla jurite u teretanu ili na neku drugu sportsku aktivnost, razmislite o tome hoće li vam biti idealna mala ručna torba. Takva torba je zgodna i za kratka vikend-putovanja, pa će tako biti i svestranija. Ako pak putujete na posao biciklom ili električnim romobilom, trebat će vam torba koja će vam osloboditi ruke. Postoje ruksaci koji ne asociraju na one u kojima ste nosili školske knjige. 

Sad kad smo prošli osnovne tipove torbi i naglasili vam važnost praktičnosti i funkcionalnosti, vrijeme je da se posvetimo estetskom dojmu.

Muške torbe - u kojoj boji i od kojeg materijala?

Ako niste skloni modnim igrama i ne volite riskirati, savjetujemo vam da izbjegavate žarke, neonske boje. S druge strane, ako tvrtka u kojoj radite nema definirana pravila odijevanja ili vaše radno mjesto nema dress code, slobodno se poigrajte bojama i dezenima.

Predlažemo vam da obratite pozornost na nijanse sive, tamnoplave, maslinasto zelene, kaki ili bordo. Te nijanse su trendi, a nisu prolazne poput neonskih boja koje neće još dugo biti u modi.

Druga stvar, osim boje na koju biste trebali obratiti pažnju, jest materijal od kojeg je torba izrađena. Najčešći materijali koji se koriste pri izradi muške torbe i torbi općenito su koža, platno, najlon i umjetna koža.

Koža je trajna i sofisticirana, a s godinama izgleda sve bolje i bolje. Ako vam budžet ne dopušta da izdvojite nešto više za kožnu torbu, možete pogledati one izrađene od platna. Takve torbe mogu biti presvučene PVC-om i biti izdržljive, otporne. Čak i ako padne neočekivani pljusak, stvari će vam biti suhe. Treći materijal koji vrijedi uzeti u obzir jest najlon.

Često ga koriste dizajneri jer je izdržljiv, lagan, a zbog završne obrade i sjaja može izgledati fensi, ovisno o detaljima, a takve torbe onda mogu pristajati poslovnom i opuštenom modnom stilu. 

Želite da muška torba izgleda skupo? Tajna je u detaljima.

Pri kupnji torbe nerijetko se zanemare detalji koji su znak kvalitete. Uvijek obratite pozornost na kopče i zatvarače te šavove. Na mjestima na kojima je najveće opterećenje na torbi obično se koriste ojačani šavovi. Takvo mjesto prije svega je dio na kojem je ručka spojena s ostatkom torbe, A nije svejedno ni kakvi su zatvarači. Dno torbe trebalo bi biti ojačano kako bi torba trajala dulje i bila izdržljivija.

Birajte torbe s odjeljcima jer će vam biti lakše organizirati stvari, a ako ćete u njoj držati laptop ili tablet, birajte one koje imaju ojačanje i spužvu koja štiti vaš uređaj ako vam torba slučajno padne. 

Muške torbe raznih boja, dezena, izrađene od različitih materijala možete pronaći u CCC trgovinama ili u webshopu. Sigurni smo da ćete u ponudi naći idealnu mušku torbu. U CCC-u je kupnja brza i jednostavna, tako da ne dvojimo o tome hoćete li postati vlasnik svoje lijepe, nove torbe. Možda se odlučite čak za dvije - jedna za posao, a druga za slobodno vrijeme.

15.03.2022. 20:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh