« Život
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
ŠMRC

Muškarci teže podnose raskid nego žene

Problem kod muškaraca je činjenica da se zapravo nemaju kome izjadati nakon prekida

Zašto je dečkima teže?
Zašto je dečkima teže? (Shutterstock)
Više o

žene

,

prekid veze

,

muškarci

Muškarci puno teže podnose prekid veze od žena, a znanstvenici vjeruju da je razlog u nedostatku osoba s kojima bi podijelili svoje probleme nakon raskida. Žene već u ranim dvadesetima imaju mrežu prijateljica koje ih tješe, a muškarci jednostavno nemaju takvo društvo.

Kad muškarci dođu u probleme, obično se oslanjaju na partnericu, no u slučaju raskida veze ostaju sami pa im je to snažniji emocionalni udarac koji vrlo loše djeluje na njihovo samopouzdanje. 

Muškarci se nakon raskida osjećaju izolirano, jer im muški prijatelji neće pružiti niti dio podrške koju dobivaju žene od prijateljica jer su muškarci u društvu natjecateljski nastrojeni i na njih se ne može osloniti.

Problem je i u činjenici da su se žene najčešće definirale kroz veze, a muškarci kroz posao, dok je kod mlađih generacija emocionalni život zbog nemogućnosti pronalaska posla ima sve veću ulogu.

Istovremeno, zanimljivo je da je istraživanje pokazalo da muškarci više uživaju u vezama ako ljubav cvjeta, a puno više pate ako je nefunkcionalna. 

13.04.2013. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh