« Život
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
SAMO ATRAKTIVNO

Muškarci su definitivno površniji od žena

Istraživanje je pokazalo da su muškarci sretniji ako su u braku s atraktivnom ženom nego kad misle da su zgodniji od partnerice

Atraktivnim je ženama pala sjekira u med
Atraktivnim je ženama pala sjekira u med (Arhiva)
Više o

žene

,

brak

,

muškarci

,

izgled

,

atraktivan izgled

Kad se psiholog zainteresira za brak i važnost ljepote za sreću u novoformiranoj zajednici, provede istraživanje. Upravo je tako problemu pristupila Andrea Melzer prateći 450 novovjenčanih parova tijekom četiri godine, a rezultati su prilično loši za muškarce.

Naime, muškarci su ispali prilično površan spol kojem je stalo samo do vanjskog sjaja, jer su redom odgovarali da su sretni ako su bili oženjeni atraktivnom ženom, dok su oni koji misle da su zgodniji od svoje drage bili nezadovoljniji životom. 

Naravno, i atraktivne su žene rekle da imaju sretan brak, a autorica istraživanja to pripisuje želji muškaraca da udovolje svakom hiru svoje atraktivne supruge. Misleći da su prošli sjajno u životu kad se mogu pohvaliti lijepom suprugom, njihovoj sreći nije bilo kraja, a ni trudu u ispunjavanju želja svoje drage.

Manje atraktivne pripadnice ljepšeg spola nisu bile iste sreće, jer su njihovi muškarci daleko manje spremni zadovoljavati njihove potrebe. Grozno, nije li ...

20.11.2013. 16:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh