« Žene
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
MA DA?

Muškarci se mijenjaju - začudo na bolje

Što muškarci misle o dobacivanju komentara ženama na ulici i fućkanju u znak 'odobravanja' izgleda

Dobacivanja je sve manje
Dobacivanja je sve manje (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

stereotipi

Koliko ste puta doživjeli dobacivanje na ulici, komentare izgleda ili zvižduke kad ste prošli kraj neke grupe muškaraca? Ako je vjerovati istraživanjima, to će se događati sve rjeđe jer se muškarci ipak mijenjaju...

Naime, godišnje istraživanje British Social Attitudes survey istražilo je što muškarci misle o dobacivanju komentara ženama na ulici i fućkanju u znak 'odobravanja' izgleda. 

Proveli su istraživanje na gotovo 4000 muškaraca koje su izabrali nasumično. Odlučili su se pitati ih što misle o 'uličnom maltretiranju', a rezultati su dokazali da muškarcinapuštaju zastarjele društvene prakse u odnosu prema ženama. 

Njih 57 posto odgovorilo je da gotovo uvijek ili obično smatraju neprimjerenim glasno dobacivanje ženama. Zanimljivo je da je manje žena mislilo da je to pogrešno u usporedbi s muškaracima. 

Među muškim spolom, njih 45 posto smatralo je da je, također, neprimjereno da žene komentiraju muškarce na ulici. 

Istraživanje je pokazalo da su se muškarci odmaknuli od konzervativnog stava da žene moraju biti kod kuće pa je tako 72 posto reklo da to ne mora biti slučaj za razliku od samo 52 posto na ispitivanju prije 10 godina. 

25.07.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh