« Život
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
RJEŠENJE?!

Muškarci probleme rješavaju seksom, žene razgovorom

Dok žene preferiraju razgovorom rješavati probleme prije nego što postanu ozbiljni, muškarci čekaju dok brod ne počne tonuti

Žene bi razgovarale, a muškarci ... ne bi
Žene bi razgovarale, a muškarci ... ne bi (Shutterstock)
Više o

žene

,

problemi

,

veza

,

muškarci

,

rješavanje problema

Rješenje problema u vezi je, zapravo, jednostavno, pokazalo je istraživanje Centra za savjetovanje u vezama Relate. Naime, muškarci bi trebali pokazati malo više volje za razgovorom, a žene za seksom.

Tipični stereotipi se najbolje pokazuju kad dođe do problema u vezi ili u nekim situacijama poput snažne tuge, jer muškarci tada pružaju velik otpor mogućnosti da bi trebali potražiti stručni savjet.

S druge strane, ženama je teško u trenucima kad žele riješiti neke probleme opustiti se i posvetiti igricama među plahtama.

Problem je u pristupu, jer muškarci probleme ne rješavaju sve dok ne postanu gorući, a žene bi najradije sve to riješile prije nego što i počne, tako da sudar ova dva tipa pristupa često i sam postaje razlogom svađe. 

Stoga je lako zaključiti zbog čega su muškarci skloniji dubokoj depresiji i rješavanju problema alkoholom, a kad i pristanu na bračno savjetovanje, čine to isključivo iz razloga što misle da će nakon toga biti više seksa.

26.02.2013. 20:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh