« Fun
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
RAT SPOLOVA

Muškarci ne kuže vešmašine, žene nikako ne shvaćaju iPhone

Žene i muškarci možda i nisu s različitih planeta, ali nemaju nikakvih problema s prepuštanjem "nezgodnih" aparata i uređajima onom drugom

Fotografija vijesti
Više o

muškarci i žene

,

ravnopravnost spolova

,

gadgeti

,

kućanski aparati

Živimo u svijetu gdje su razlike između muškaraca i žena svakim danom sve manje, što je svakako dobra vijest. Žene današnjice rade sve što je nekoć smatrano iskljčivo muškim poslovima, a nerijetko su u tome i bolje od muškaraca. Naravno, i obrnuto također vrijedi.

Ipak, čini se kako izazovi svakodnevnog života ponekad neobjašnjivo predstavljaju pravi problem jednom spolu, dok su mačji kašalj za onaj drugi.

Istraživanje provedeno na 2000 odraslih ispitanika pokazalo je četvrtina muškaraca nema pojma kako funkcionira perilica za rublje, dok ih dodatna četvrtina tvrdi da „zna u teoriji", ali da ih ne koriste u praksi.

S druge strane, ženama su najveći „neprijatelji" igraće konzole, smartphoni i mp3 playeri.

Istraživanje je provela tvrtka Amica, koja se inače bavi proizvodnjom kućanskih aparata.

„Većini je žena u malom prstu korištenje aparata u kuhinji i kućanstvu, dok muškarci plivaju kao ribe u vodi kad su u pitanju različiti gadgeti", rekla je Deborah Risbridger, voditeljica istraživanja.

Pokazalo se kako više od polovice muških ispitanika muku muči s korištenjem čak devet kućanskih aparata, poput perilice posuđa, pećnice i usisivača.

Žene se ne snalaze dobro s čak 14 gadgeta, poput printera, digitalnih fotoaparata i video kamere.

Zanimljivo, „aparat" koji podjednako zbunjuje oba spola jest, vjerovali ili ne, roštilj.

Istraživanje je pokazalo i kako gotovo tri četvrtine muškaraca nikad ne bi pitalo partnericu za pomoć oko nečega, dok s druge strane žene često ni ne pokušavaju shvatiti kako nešto funkcionira, uzdajući se u to da će im partner pomoći u tome. Isto tako, tek petina muškaraca prije korištenja pogleda uputstva za korištenje, dok to radi više od 80 posto žena.

Uređaji s kojima se muče muškarci: Pećnica, roštilj, sušilica rublja, vešmašina, perilica suđa, mikrovalna, indukcijska ploča, pegla, mikser, usisavač

Uređaji koji zbunjuju žene: laptop, PC, iPhone, Blackberry, iPad, mobiteli, mp3, satelitska navigacija, igraće konzole, roštilj, digitalna kamera

10.12.2011. 20:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh